Zelfs na de release van maar liefst 24 teasers (!) was het lastig om het thema van het zesde seizoen van American Horror Story te raden. Tijdens de seizoenspremière gisteren kregen we eindelijk duidelijkheid.

Article continues after the ad

Roanoke

Het thema van seizoen zes is My Roanoke Nightmare, dat refereert naar het mysterie van Roanoke. Tussen 1585 en 1587 verdwenen 117 mensen op mysterieuze wijze. Het enige dat zij achterlieten was het in een boom gesneden woord Croatoan, de naam van een nabijgelegen Indiaanse stam waarmee de kolonisten contact hadden.

mysterie

Het verdwijnen van de kolonie gebeurde tijdens de chaotische Anglo-Spaanse oorlog. Gedurende deze oorlog was het lastig om contact met koloniën te onderhouden. Als gevolg daarvan is het definitieve lot van de kolonie nooit vastgesteld en blijft daardoor een van de meest intrigerende mysteries van het vroege Amerika. 

Foto's

Begin augustus ontstonden de geruchten dat deze verloren kolonie de basis zou zijn voor seizoen 6 van de horrorserie. TMZ publiceerde foto’s van de set op hun website waarop onder andere een boom met het woord Croatoan te zien zijn.