Het had nogal wat voeten in de aarde, die Uncharted-film. Hij zit al sinds 2008 (!) in de pre-productie, maar vandaag is dan ein-de-lijk de grote dag aangebroken: de opnames zijn begonnen!

Article continues after the ad

De verfilming van de populaire game-franchise Uncharted zat jarenlang in een soort development hell. Meerdere regisseurs haakten in de loop der jaren af en Mark Wahlberg, die mentorfiguur Sully gaat spelen, was oorspronkelijk nog in de running om schatzoeker Nathan Drake te spelen. Times have changed.

Tom Holland

Die hoofdrol is nu namelijk voor Spider-Man-ster Tom Holland. Hij gaat een jonge versie van de avonturier spelen. De rol van mentor en vaderfiguur Sully gaat dus naar Mark. Op instagram kondigt Tom nu aan dat de opnames – jawel, nu écht – zijn begonnen. Hoera!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day one #uncharted

Een bericht gedeeld door Tom Holland (@tomholland2013) op


Ripped

Tom verkeert door Spider-Man al constant in een strakke superhelden-shape, maar als je met sportschoolverslaafde Mark Wahlberg in een film speelt, moet je je training er natuurlijk wel op aanscherpen. Dat zit bij Tom wel goed zo te zien!

 

Releasedate

Midden maart moesten de opnames eigenlijk beginnen, maar door de uitbraak van het coronavirus ging de productie tijdens de eerste dag op slot. Of de geplande releasedate van 16 juli 2020 nu nog gehaald kan worden, blijft nog wel even spannend.