Creed II Poster Stallone Jordan Lundgren Munteanu
Creed II Poster Stallone Jordan Lundgren Munteanu

Sylvester Stallone kondigde in juli vorig jaar al aan dat bokskampioen Adonis Creed (Michael B. Jordan) het in zijn tweede film op gaat nemen tegen de zoon van de gewetenloze bullebak Ivan Drago. Iedereen die Rocky IV gezien heeft weet dat deze meedogenloze bokser uit de Sovjet Unie in koelen bloede Creed’s vader doodsloeg in de ring. Ook weten we al sinds januari 2018 dat Dolph Lundgren opnieuw deze iconische schurkenrol uit de vierde Rocky gaat spelen. Maar tot nu toe is Dolph in de trailers nog amper te zien geweest. Daar komt verandering in met deze featurette!

 

Iedereen is uit op wraak

De Roemeense vechtmachine Florian Munteanu (bijnaam: “The Big Nasty”) speelt hier de zoon van Drago, en hij lijkt al net zulke dodelijke meppen uit te delen als zijn pa. Adonis Creed wil wraak nemen voor de moord op zijn vader door deze Viktor Drago in de ring te verslaan. Maar wat blijkt? Ivan Drago zelf is ook uit op wraak, omdat zijn carrière in het slop is geraakt nadat hij van Rocky verloor. En met in de ene hoek Rocky als de coach van Creed en in de andere hoek Drago senior als de coach van zijn zoon, herleeft ook weer de rivaliteit tussen deze twee gezworen vijanden.

 

Article continues after the ad


Waarom Rocky IV zo fout is dat 'ie weer goed is

Door de komst van Drago wordt deze film niet alleen een vervolg op Creed, de meest rauwe film uit de hele Rocky-franchise, maar ook op Rocky IV, wat juist de meest onnozele uit de reeks is. Dit jaren tachtig-pareltje had van begin tot eind een hoog “America F*ck Yeah”-gehalte door het vele vlaggengezwaai en het “goede Amerikanen tegen slechte Russen”-verhaaltje. De ontknoping waarin de vele duizenden Russische toeschouwers in Moskou voor Rocky beginnen te juiche,n in plaats van voor hun eigen held Ivan Drago, is zonder meer de meest over-the-top scène uit de hele serie - en misschien wel uit Stallone’s hele filmografie. Toch is Rocky IV juist doordat 'ie zo fout is één van de meest genietbare jaren tachtig-“guilty pleasures” die er zijn.

Dolph was trouwens zaterdag jarig, en zijn filmzoon feliciteerde hem in stijl:
 

Creed II komt in de meeste landen eind november uit, maar in Nederland is de film om onduidelijke redenen pas vanaf 10 januari in de bioscopen te zien.