Netflix strikt graag grote namen voor serie-projecten. Dit keer hebben ze de legendarische countryzangeres Dolly Parton zover gekregen om een serie over haar leven te maken. In acht afleveringen van de serie Dolly Parton's Heartstrings wordt er door Dolly's leven gewalst, waarbij er elke aflevering één van haar grootste hits centraal staat. Nu is bekend geworden wie de rol van die éne gevreesde, maar zeer belangrijke dame in het leven van Dolly gaat spelen.

 

Article continues after the ad

Actrice en danseres Julianne Hough neemt de rol van Jolene op zich. En ze mag meteen de eerste aflevering bewijzen wat ze waard is. Ze speelt een jonge Jolene die haar vertrouwde dorpje in Georgia verlaat om haar dromen als singer-songwriter na te jagen. Dolly Parton zal zelf ook te zien zijn in de aflevering: als eigenaresse van een lokale countrybar waar Jolene een baantje neemt.

Dolly Parton's Heartstrings is vanaf volgend jaar beschikbaar op Netflix. Tot die tijd ben je wel eventjes zoet met deze vijf muziekdocumentaires op Netflix.