Making A Murderer-kijkers leven over het algemeen enorm mee met Steven Avery, maar de meesten hebben al helemaal medelijden met zijn neefje Brendan Dassey. Goed nieuws, want de inmiddels 27-jarige Amerikaan is per direct vrijgelaten na tien jaar in de cel te hebben gezeten.

Article continues after the ad

Onschuldig

In Making A Murderer zagen miljoenen kijkers met ongeloof aan hoe Dassey onschuldig achter de tralies belandde. Toen zijn oom Steven Avery in beeld van de politie kwam als hoofdverdachte in de zaak omtrent de moord op Teresa Halbach, werd Brendan op sluwe wijze verdacht gemaakt. De politie maakte slim gebruik van zijn lage IQ door hem tijdens het verhoor erin te luizen.

Meewerken

Wat naast zijn intelligentieniveau een rol speelt, is het feit dat Dassey destijds pas zestien jaar oud was. Hij wist zich geen raad met de vragen van de agenten en dacht dat als hij zou bekennen dat hij aan de moord had meegewerkt, hij niet in de problemen zou komen. Dat is namelijk precies wat de verhoorders hem wijsmaakten.

Vrijheid

Gelukkig waren de volgers van het proces en de advocaten van de familie niet de enigen die geloofden dat Brendan onrecht was aangedaan. Eerder dit jaar sprak de politie al uit dat het proces van Dassey op onbehoorlijke wijze was verlopen. De rechter besloot maandag dat Dassey er inderdaad is ingeluisd en hij komt na tien jaar vrij uit het gevang. Hoe het verder gaat met Steven Avery, gaan we hopelijk zien in het vervolg van Making A Murderer. Dassey mag geen contact opnemen met zijn oom.