Wie is de sterkste held uit het Marvel Cinematic Universe?

Welke Marvel-held is het sterkst? Is het Thor, Captain Marvel of tóch die goede oude Hulk? Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft hier zijn eigen ideeën over, en men zegt dat hij er kijk op heeft!

Het hoofd van Marvel Studios werd tijdens een bijeenkomst van de New York Film Academy gevraagd welke Marvel-held het sterkst is in het hele MCU.

Grote kanshebbers lijken Thor (Chris Hemsworth) en Captain Marvel (Brie Larson): een Noordse god én een half buitenaards wezen dat haar energie krijgt van het hele heelal zelf. Feiges keuze komt wat dat betreft een béétje uit de lucht vallen. Volgens hem is de sterkste superheld van dit moment… Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)!

 

Article continues after the ad

Feige baseert zich op Avengers: Endgame, waarin Scarlet Witch de bijna oppermachtige Thanos zowat aan stukken scheurt met haar psychische powers. ‘In Endgame zie je dat Scarlet Witch Thanos bijna doodt, totdat hij een bombardement in het strijdgewoel loslaat om haar af te leiden. Zo bang hebben we Thanos nooit gezien! Ik denk dat het haar anders gelukt was.’

Mooie toekomst voor Scarlet Witch?

Feige heeft natuurlijk ook wat voorkennis, want hij weet wat de plannen zijn voor de superheldin. Ze speelt een grote rol in Dr. Strange In The Multi-Verse Of Madness én krijgt haar eigen serie op Disney+. In de Marvel-films die we tot nu toe zagen was een beetje onduidelijk wat de powers van Scarlet Witch precies inhielden.

In de comics kan ze de realiteit zélf beïnvloeden, wat haar natuurlijk enorm machtig maakt. Misschien ontdekt ze in Dr. Strange 2 of WandaVision eindelijk de limiet van haar kracht?