Ondanks dat Ellen Pompeo nog tenminste twee seizoenen te zien is als Meredith Grey en reeks vijftien van Grey’s in de startblokken staat, is het einde in zicht. Dit vertelt de actrice tegen US Weekly.

Article continues after the ad

Kinderen > Grey's

Pompeo, die al sinds 2005 te zien is als arts Meredith, zal uiteindelijk samen met showrunner Shonda Rhimes de knoop doorhakken. Zelf geeft ze aan ‘ernaartoe te werken’. Rhimes heeft eerder al gezegd met de show te stoppen als Pompeo er genoeg van heeft. Dat lijkt dus nu het geval. De actrice haalt haar kinderen aan als grootste motivator. "Ik wil meer betrokken zijn bij hun levens nu ze ouder worden. Ze hebben me meer nodig, deze wereld is zo'n gekke plek."

Behind the scenes

Als Grey’s Anatomy uiteindelijk stopt wil Pompeo achter de schermen gaan werken. “Ik vind produceren heel interessant, ik ben er dol op. Het is het ene na het andere probleem oplossen”, aldus de actrice. Het acteren laat ze liever aan ‘jonge meiden’ over. Ellen: “Je moet reizen, bent vaak weg”.  Toch is ze nog niet klaar haar acteercarrière achter zich te laten. “Ik zeg niet dat ik het nooit meer zal doen. Als het een geweldige kans is, grijp ik die natuurlijk."