Een nieuw jaar, een nieuwe kijklijst. Dat moet Netflix ook gedacht hebben, want de streaming-gigant haalt de eerste maand van het jaar een hoop beeldmateriaal van het platform. Geen stress: we zien geen absolute fan-favorieten tussen de gesneuvelde titels staan, maar mocht je ze tóch gaan missen: plan vanavond dan even een bingewatch-sessie in! En gelukkig zetten ze ook een hoop nieuwe films en serie op Netflix!

Films

 •  Bring it On: All Or Nothing (5 januari 2019
 •  Bring it On Again (5 januari 2019)
 •  Battleship (5 januari 2019)
 •  Dr. Seuss’ De Lorax (5 januari 2019)
 •  American Pie: Reunion (5 januari 2019)
 •  American Pie: The Wedding (5 januari 2019)
 •  Honey 2 (5 januari 2019)
 •  Nieuwsgierig Aapje (5 januari 2019)
 •  The Cronicles of Riddick (5 januari 2019)
 •  Shutter (5 januari 2019)
 •  High Crimes (5 januari 2019)
 •  Bulletproof Gangster (5 januari 2019)
 •  The Other Boleyn Girl (5 januari 2019)
 •  The Loft (7 januari 2019)
 •  American Ultra (7 januari 2019)

 

   

  Series

  •  Blue Mountain State (3 seizoenen -5 januari 2019)
  •  The Team (1 seizoen - 14 januari 2019)
  •  The Cliff (2 seizoenen - 14 januari 2019)
  •  Lockup: Raw (1 seizoen - 27 januari 2019)

   

  Jim Carrey wordt vandaag 57 jaar! De man met het rubberen gezicht zorgt al decennia voor de grappigste Amerikaanse komedies. Dit zijn de beste en slechtste Jim Carrey-film op een rij. Alllllrighty then!

  1. Ace Ventura: Pet Detective

  Ace Ventura: Pet Detective staat bekend als de grote doorbraak van Carrey. Ook wij Nederlanders rolden gillend van de bank om de excentrieke dierendetective, die een gekidnapte dolfijn moet terugvinden. Het verhaal an sich is standaard Hollywood-kost, maar de komediant doet er alles aan om iedere scène volledig te ontsporen. Nog steeds Jim Carreys handelsmerk!

  2. Dumb and Dumber

  Dumb and Dumber gaat over 2 losers die zo godsgruwelijk dom zijn, Mr. Bean is daarmee vergeleken Stephen Hawking! Jim Carrey is beter dan ooit als de ratelende Lloyd, compleet met bloempotkapsel en afgebroken voortand. Samen met Harry (een fantastische Jeff Daniels), reizen ze half Amerika af om een verloren koffertje terug te brengen. De reis erheen is al hilarisch maar de tweede helft, in een skiresort, is minstens zo grappig!

  3. The Mask

  In 1994 veroverde Jim Carrey echt de wereld. Ace Ventura, Dumb and Dumber én The Mask kwamen allemaal in dat jaar uit! The Mask is misschien wel Carreys beroemdste rol, want die creepy as fuck groene schedel wis je nooit meer uit je geheugen. Toch kon Carrey onder alle schmink en protheses nog steeds zijn gekke bekken trekken. Inclusief erg goede 3D special effects voor die tijd!

  4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

  Eternal Sunshine of the Spotless Mind is definitief bewijs dat de komediant ook ‘serieus’ kan acteren. Carrey speelt de verlegen Joel Barrish die verliefd wordt op de spontane Clementine (Kate Winslet). Ze hebben echter jaren geleden al een relatie gehad, maar via een speciale firma hun herinneringen daarvan gewist. Awkward…

  5. Truman Show

  De hoogst beoordeelde Jim Carrey film volgens Metacritic, dus dan wéét je dat ie goed is! Carrey speelt Truman Burbank, een typische hardwerkende Amerikaan wiens leven EEN GROTE REALITYSHOW BLIJKT TE ZIJN! In de hedendaagse social media- en vlogcultuur de… uhm, realiteit. Maar voor 1998 was dit dit een verdomd controversieel! Truman weet er zelf helemaal niks van en Carrey speelt subtiel genoeg dat je af en toe echt te doen hebt met z’n personage, ondanks de cynische boodschap van de film.

  Maar niet alles is goud waar Jim Carrey in schittert. Hier zijn z’n 3 slechtste films die wij absoluut niet kunnen aanzien!

   

  Batman Forever

  Jim Carrey staat dus bekend als een showsteler. Hij trekt letterlijk iedere scène naar zich toe en weet niet van ophouden. Dat werkt alleen niet goed als je film vernoemd is naar een ander personage, zoals… uhm… BATMAN! The Riddler is Jim Carrey op z’n irritantst.

  Dumb and Dumber To

  100 jaar na de eerste heerlijke film, ging Jim Carrey eindelijk met frisse tegenzin akkoord om een vervolg te maken. De magie van 1994 was helaas ver te zoeken in Dumb and Dumber To. Alsof je vader 30 jaar later weer z’n rockband van de middelbare school terugbrengt en meteen de Ziggo Dome afhuurt.

  Number 23

  In Number 23 speelt Jim Carrey een man geobsedeerd door… uhm, het getal 23. Hij denkt dat alles in de wereld verbonden is met dit getal en begint zelfs op de muren en z’n eigen lichaam rekensommen te kalken. Alleen leuk als je van wiskunde houdt en zelfs dán kunnen wij betere films bedenken!

  Happy birthday, Jim Carrey! Dat we nog vele jaren om je kunnen lachen! 

  Spider-Man schittert dit jaar niet alleen in Avengers: Endgame, hij krijgt ook zijn tweede eigen film onder de naam Spider-Man: Far From Home. Dit is het officiële vervolg van Spider-Man: Homecoming, waarin acteur Tom Holland voor het eerst de roodblauwe maillot aantrok. Check gauw de trailer!

  Mysterio

  De veel jongere Spider-Man gaat in de nieuwe film op schoolreisje door Europa, maar hij heeft weinig tijd om van de cultuur te genieten want de schurk Mysterio (Jake Gyllenhaal) staat in zijn weg. 

  Dubbel zoveel Spider-Man

  Spider-Man: Far From Home komt 4 juli naar de Nederlandse bioscopen. Voor die tijd kan je Spidey al zien in Avengers: Endgame die 24 april verschijnt. In 2019 moet hij dus twee keer de wereld zien te redden!