Sir David Attenborough

Documentairemaker David Attenborough brak een paar maanden geleden alle Instagram-records, maar is inmiddels alweer gestopt met social media!

Speciaal voor de Netflix-serie A Life on Our Planet verscheen de wereldberoemde filmmaker en bioloog ineens op Instagram. Hij werd al snel populairder dan Jennifer Aniston(!) en deelde vooraf gemaakte opnames voor natuurliefhebbers. Tenminste; dat deed zijn team… Attenborough zelf vond Instagram waarschijnlijk helemaal niks. Neem het hem eens kwalijk: de oude baas is inmiddels 94!

Het team achter A Life On Our Planet meldt nu dat het Instagram-account op non-actief staat. De foto’s en video’s blijven natuurlijk wel te bekijken, maar er komt geen nieuw materiaal meer bij. Het Instagram-account is momenteel een soort monument voor de carrière van Attenborough, én een waarschuwing. Als de opwarming van de aarde niet snel aangepakt wordt verwacht de filmmaker ongelooflijke rampspoed…

Article continues after the ad

Attenborough op Instagram

Attenborough heeft altijd gezegd dat hij altijd door zou willen werken (zolang zijn films en docu’s goed zijn), maar de Instagram-bloemlezing heeft zo toch iets lugubers. Het lijkt alsof de filmmaker alvast een voorschot neemt op zijn eigen einde!

Het is op dit moment nog niet duidelijk of Attenborough binnenkort een nieuw project in de planning heeft staan.