Ben Saunders

We kunnen ons Ben Saunders allemaal nog wel herinneren (hopelijk geldt dat later ook voor de nieuwe Voice-winnaar). De zanger won de allereerste editie van The Voice of Holland, maar... verdween een beetje van de radar. Tot nu!

Article continues after the ad

Eerder doken we al in de huidige levens van oud-Voice-winnaars en toen bleek dat Ben zijn leven drastisch omgooide. De zangcarrière ging even op een laag pitje. Maar in een interview met het AD geeft Ben nu toe dat hij die muzikale ambities nog niet in de prullenbak wil gooien.

Comeback Ben Saunders

"Ik snap dat mensen denken dat ik ben gestopt, want ik zocht de aandacht een tijd niet meer op", legt Ben uit. "Nu staan er weer wat nieuwe dingen op stapel, zoals nieuwe muziek maken en een cover van een liedje uit de jaren 90." Toch geeft de zanger toe dat hij 'geen concreet plan' heeft. "Maar denk niet dat ik geen ambitie meer heb. Ik zou graag weer vaker optreden. Zingen verleer je niet."


Familie

Ben ging al die jaren geleden viral met zijn Blind Audition in een tijd dat de term viral er nog niet eens was. Later kwam zijn carrière niet echt van de grond en zagen we hem en zijn broers terug in criminele nieuwsberichten over mishandelingen. "Ik werd zo’n beetje dagelijks gebeld door de bladen. Ik heb mijn telefoon weggedaan, maandenlang kon niemand me bereiken", zegt Ben over die periode uit zijn leven. "Ik heb er veel van geleerd. De thuisbasis moet goed zijn, dat zorgt voor rust. Dat geeft mijn vrouw mij."