Ook al kennen we Stan Laurel en Oliver Hardy vooral van hun geweldige slapstick-films, toch was het bepaald niet altijd lachen, gieren, brullen voor dit komische duo. Dat blijkt wel uit deze eerste trailer voor de biopic ‘Stan & Ollie’. Steve Coogan speelt hierin de dunne Stan Laurel, terwijl de al net zo slanke John C. Reilly met de nodige make-up en prosthetics gestalte geeft aan de dikke Oliver Hardy.

Article continues after the ad

Bitterzoete Biopic

De film vertelt het bitterzoete verhaal van de afscheidstournee die het duo deed door het naoorloogse Engeland. Uit dit voorproefje wordt al duidelijk dat de film ons zal laten zien dat deze twee komieken het toen toch echt niet zo goed met elkaar konden vinden.

Oscarkanshebber?

‘Stan & Ollie’ gaat op 3 januari in première. Dat zit nogal dicht bij het Oscarseizoen, en dat is vast niet toevallig. Acteurs die een grote transformatie ondergaan doen het altijd goed bij de Oscars (denk bijvoorbeeld aan Gary Oldman als Churchill eerder dit jaar), dus John C. Reilly mag zich alvast rijk rekenen. Scenarist Jeff Pope won daarnaast al eerder een Oscarnominatie voor zijn script voor het hartverscheurende Philomena, eveneens met Steve Coogan in de hoofdrol.