Bijna 34 jaar geleden maakten we op het witte doek kennis met The Karate Kid. En nu maken we ons klaar voor een heuse serie, maar niet op tv zoals je wellicht zou verwachten. Nope, de makers gaan met hun tijd mee en brengen de serie uit op YouTube Red, de betaalde dienst van YouTube met exclusieve videocontent. De serie gaat Cobra Kai heten en zal tien afleveringen van een half uur omvatten.

Article continues after the ad

Cobra Kai

In Cobra Kai pakt Ralph Macchio zijn rol als Daniel LaRusso weer op en keert William Zabka uiteraard terug als Johnny Lawrence. Inmiddels leven de heren ieder hun eigen leven: Daniel als familie-man en autodealer, terwijl Johnny het er een stuk minder goed vanaf gebracht heeft. Hij besluit dan ook de Cobra Kai dojo te heropenen, tot ongenoegen van Daniel. 

Rivaliteit en comedie

De rivaliteit tussen Daniel en Johnny is na al die jaren nog niet verminderd. En dat is precies wat de makers aan de kijker willen meegeven: "We kunnen niet wachten om de LaRusso-Lawrence rivaliteit nieuw leven in te blazen. Cobra Kai zal echt een vervolg zijn op de originele films, vol met comedie en opwindende vechtscènes."

De 10-delige serie verschijnt dit jaar op YouTube Red. De exacte datum is nog niet bekend.