Op 1 februari is de première van een nieuwe Netflix serie Russian Doll, en de trailer staat nu online. De serie is een donkere comedy die lompe humor niet schuwt. We zijn benieuwd!

Article continues after the ad

Van onderen!

In de trailer is te zien dat een vrouw haar Groundhog Day beleeft – je weet wel, steeds opnieuw dezelfde dag door in een eindeloze loop. Ze komt steeds terecht op een feestje in New York wat speciaal voor haar is georganiseerd. En dan gaat ze op een nare manier dood. Er zijn vast beroerdere plekken om steeds terug te keren (de kerstborrel van je zwager, een bijeenkomst van de nieuwe afdelingsmanager) maar gezien het aantal keren dat ze van een trap moet lazeren valt het toch wat tegen.

De makers

Russian Doll werd gemaakt door Natasha Lyonne, Amy Poegler en Leslye Headland. Lyonne is je vast welbekend: zij speelt Nicky Nichols in Orange Is The New Black. Amy Poehler is een comedy-zwaargewicht. Zij speelde onder andere jarenlang in Saturday Night Live. Daarna werd ze leading lady in de comedy Parks and Recreation. Headland is een schrijver en regisseur, bekend van Bachelorette (2012), Sleeping With Other People (2015) en Heathers (2018). Natasha Lyonne speelt zelf de hoofdrol en regisseert meerdere afleveringen, net als Headland.

Hier kun je de trailer bekijken! 

 

Groundhog Day is trouwens een verhaalstructuur die sinds de film met Bill Murray vaker is gebruikt. Bijvoorbeeld in Netflix' Naked