Het is een beetje als Honey, I Shrunk the Kids, maar dan net even anders. De details doen er echter vooralsnog ook niet zo toe, van Downsizing is pas net de eerste trailer vrijgegeven.

Article continues after the ad

In de film, met Matt Damon in de hoofdrol, zal te zien zijn hoe aan een ludieke oplossing voor overbevolking gewerkt wordt; men maakt de mensheid gewoon letterlijk een kopje kleiner. Een gekrompen versie heeft immers minder nodig dan een standaard maatje mens (denk: voedsel, ruimte, etc.) en laat daarmee een kleinere ecologische voetafdruk achter. Het merendeel van de wereldproblemen in één klap opgelost dus. Lekker!

Vlekkeloos?

Of het echt zo werkt is natuurlijk afwachten. Echt vlekkeloos zal het in ieder geval niet verlopen, aangezien ons een satirische sciencefictionkomedie beloofd wordt.

Wiig en Waltz

De film wordt geregisseerd door Alexander Payne (About Schmidt, Sideways). Hoofdrollen zijn, naast Damon, voor Kirsten Wiig en Christoph Waltz.

De trailer verklapt naast de synopsis niet veel, maar geeft toch alvast een indruk van wat ons met Downsizing te wachten staat. De volledige film zal vermoedelijk in 2018 pas in Nederlandse bioscopen verschijnen (hij staat in Amerika gepland voor december dit jaar).

Première

Op het Venice International Film Festival ging Downsizing afgelopen woensdag vast in première. Bekijk de foto's hieronder!