We griezelen graag bij vampiers, weerwolven en spoken maar het grootste monster blijft de mens zelf. In de Netflix Original Mindhunter praten FBI-agenten met de meest verknipte figuren, om te leren hoe ze denken.

Article continues after the ad

Als je een seriemoordenaar wilt vangen, helpt het als je weet wat zijn drijfveren zijn. Twee FBI-agenten (Jonathan Groff en Holt McCallany) interviewen de zwaarste criminelen, om te achterhalen wat er in hun hoofd omgaat. De confrontatie met deze zieke geesten eist onherroepelijk zijn tol van het duo...

De serie is gebaseerd op het boek Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit van John Douglas. Deze man was een van de eerste gedragsdeskundigen en schreef meerdere boeken over forensische psychologie. Zijn werk inspireerde eerder Silence of the Lambs en de televisieserie over Hannibal Lecter. In die duistere hoek moet je Mindhunter dus zoeken. 

De serie wordt o.a. geregisseerd door David Fincher, die met Se7en al eerder een bloedstollend verhaal over een seriemoordenaar afleverde, en Andre Douglas (The Amityville Horror). De trailer weet alvast een beklemmende, onheilspellende sfeer neer te zetten. 

Alle tien de afleveringen van Mindhunter komen online op 13 oktober. Da’s inderdaad een vrijdag!