We hebben er twaalf jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: een gloednieuwe Star Trek-serie. Bekijk de allereerste full length trailer hier.

Article continues after the ad

Star Trek: Discovery

Het verhaal van Star Trek: Discovery begint tien jaar voor de originele serie 1966. The Walking Dead-ster Sonequa Martin-Green speelt Michael Burnham, een officier op ruimteschip USS Discovery. Het verhaal zal draaien om een gebeurtenis die al eerder in de Star Trek-franchise werd besproken, maar nooit is uitgediept. Bekijk de trailer hieronder.

Netflix-money

Goed nieuws voor de Trekkies onder ons! Het gaat om een CBS-serie, maar streamingservice Netflix heeft er ook een flinke som geld tegenaan gegooid. Wat dit concreet betekent? Het ziet er rete-strak uit en je kunt iedere week een nieuwe aflevering checken op Netflix. 

De serie is op poten gezet door Bryan Fuller (van Hannibal) en Alex Kurtzman. Kurtzman schreef ook mee aan de eerste twee Star Trek-films, dus hij is bekend met de mythologie. Fuller is inmiddels alweer producer-af. Hij werkt nu aan het drama American Gods.

Talking Trek

Zender CBS zet zwaar in op de nieuwe serie. In plaats van de dertien verwachte aflevering gaan ze er vijftien uitzenden. Ook zal er een talkshow worden uitgezonden genaamd Talking Trek, waarin hoofdrolspelers, producers, fans en regisseurs zullen napraten over de nieuwste aflevering.