Shadow and Bone

Zin in een portie fantasy-avontuur? Netflix heeft de eerste trailer van Shadow and Bone online gezet. Een grote ramp, weirde monsters en magische krachten incoming!

Shadow and Bone speelt zich af in een enorm koninkrijk, dat is getroffen door een gigantische ramp. Het rijk wordt in tweeën gesplitst door een duistere wolk, waarin dodelijke monsters leven. De jonge soldate Alina Starkov (Jessie Mei Li) ontdekt dat ze een speciale gave heeft, die de vloek zou kunnen opheffen. Daarvoor moet ze zich eerst te pletter trainen als ‘Grisha’: lid van een geheimzinnige magische orde.

De duistere kracht achter de storm ziet óók mogelijkheden in Alina’s krachten, en stuurt zijn onderknuppels op haar af. Alina weet niet wie ze kan vertrouwen, terwijl het hele koninkrijk op haar rekent.

Article continues after the ad

Shadow and Bone is gebaseerd op de fantasyboeken van Leigh Bardugo: de zogeheten Grisha-trilogie en de Six of Crows-boeken (die zich afspelen in een fantasieversie van Amsterdam). Mocht dit eerste seizoen aanslaan, dan zit er dus nog heel wat in het vat!

Is Shadow and Bone de nieuwe Netflix-fantasyhit?

De cast van de serie bestaat grotendeels uit onbekende acteurs. Uitzondering is Ben Barnes, die je waarschijnlijk wel kent uit The Chronicles of Narnia, The Punisher óf Westworld.

De eerste acht afleveringen van Shadow and Bone zijn vanaf 23 april te zien op Netflix. Het ziet eruit als een aanrader voor fans van Warrior Nun, Locke & Key en The Order.