Eindelijk! De eerste trailer van The Big Bang Theory-spin-off Young Sheldon is hier. Je favoriete sitcom-nerd krijgt een eigen serie.

Article continues after the ad

Young Sheldon

Iain Armitage speelt in Young Sheldon een (jawel) jonge Sheldon Cooper, de extreem intelligente droogkloot uit sitcom The Big Bang Theory. We zien hoe de jonge Sheldon voor het eerst, op 9-jarige leeftijd, naar de middelbare school gaat. Door zijn intelligentie is hij jonger dan zijn gemiddelde klasgenoot, maar dit weerhoudt hem er niet van om iedereen (zoals alleen Sheldon dat kan) terecht te wijzen. Klasgenoten noch leraren ontsnappen aan zijn vermakelijke betweterigheid. Bekijk de trailer hieronder.

Feest van herkenning

Het wordt een feest van herkenning: de serie is losjes gebaseerd op Sheldons verhalen uit The Big Bang Theory. Ook fans van Jim Parsons, die Sheldon speelt in The Big Bang, kunnen hun hart ophalen. De acteur zal de avonturen van de jonge wetenschapper in de serie aan elkaar praten. Of hij ook te zien zal zijn, is nog niet bekend. Actrice Zoe Perry is te zien als de moeder van Sheldon. Leuk weetje: Zoe is de dochter van Laurie Metcalf, die Sheldons moeder speelt in The Big Bang Theory. 

Ander format

Toch zal Young Sheldon niet te veel voortborduren op het origineel. Voor zover bekend zitten er geen andere Big Bang Theory-acteurs in de serie. Verwacht ook geen klassieke sitcom met een laughtrack. De show is qua stijl vergelijkbaar met series als Modern Family en Brooklyn Nine-Nine. Young Sheldon is geproduceerd door Chuck Lorre, Jim Parsons en The Jungle Book-regisseur Jon Favreau.