Natalie Portman is terug én hoe! De actrice brengt je samen met Ex Machina-regisseur Alex Garland het scifi-thriller-pareltje Annihilation.

Article continues after the ad

Vernietiging

Annihilation belooft een soort Black Mirror op steroïden te worden. Een bioloog, wiens naam op IMDb enkel staat aangeduid als ‘The Biologist’, gaat op een bizarre onderzoeksexpeditie nadat haar man terugkeert van een soortgelijk avontuur. Kleine kanttekening: manlief is de oude niet meer en het is aan The Biologist om uit te vogelen hoe de vork in de steel zit. Of beter gezegd: hoe de plant in de aarde steekt. 

Geen trilogie... of?

Het scenario, naar het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer, is ook geschreven door Garland. De kans dat de film, net als het boek, twee sequels krijgt is niet erg groot volgens de regisseur. “Ik schreef het script als een op zichzelf staande film, niet als trilogie”, vertelde hij aan Creative Screenwriting. 

Houd toch maar een stevige slag om de arm. Mocht Annihilation geld in het laatje gaan brengen, dan zal een eventueel vervolg Hollywood vast niet onberoerd laten.

Cast

Naast Natalie Portman doen ook Jane the Virgin-ster Gina Rodriguez, Atypical-actrice Jennifer Jason Leigh en Garland-favoriet Oscar Isaac mee. Laatstgenoemde had in Ex Machina de rol van de excentrieke software-CEO Nathan.