Daar is-ie eindelijk: de eerste trailer van het langverwachte tweede seizoen van American Crime Story. The Assassination of Gianni Versace gaat-ie heten en spoiler alert: het ziet er weer overdonderend vet uit.

Article continues after the ad

Moord

Gianni Versace werd op 15 juli 1997 op 50-jarige leeftijd vermoord door seriemoordenaar Andrew Cunanan. Cunanan schoot de Italiaanse modeontwerper dood bij de poort van zijn huis in Miami. 

Na de moord kwam hij op de most-wanted-lijst van de FBI te staan en wist-ie acht dagen uit handen te blijven van de autoriteiten. Uiteindelijk pleegde Cunanan zelfmoord. 

The Assassination of Gianni Versace

De serie focust zich op de nasleep van de moord en vertelt doormiddel van flashbacks wat er aan die noodlottige dag voorafging. Als we trailer mogen geloven heeft Cunanan (Darren Criss) een centrale rol. Ook komt Penélope Cruz voorbij als Donatella Versace en Edgar Ramirez als Gianni himself.

The People v. O.J. Simpson

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace gaat in Amerika halverwege januari in première. Seizoen 1, American Crime Story: The People v. O.J. Simpson, staat in zijn geheel op Netflix. De serie ontving lovende kritieken en is dan ook een stevige binge-sessie waard.