De nieuwe Men in Black komen eraan! De Australische dondergod Chris Hemsworth heeft via Twitter een eerste plaatje vrijgegeven van hemzelf en zijn co-ster Tessa Thompson vanaf de set. Op zich niet zo retespannend, maar het is wel het eerste bewijs dat deze reboot er nu écht aan komt.

Article continues after the ad

Tijd voor een nieuwe draai

Sony Pictures was na ‘Men in Black II’ uit 2002 jaren aan het hannesen met de Men in Black-franchise. Tien jaar later kwam er dan toch met veel horten en stoten een derde deel, maar daarna vond de studio het tijd om een nieuwe draai aan deze scifi-komedies te geven. En wie kun je daar nou beter voor strikken dan Chris Hemsworth en zijn ‘Thor: Ragnarok’-tegenspeelster Tessa “Valkyrie” Thompson? De twee bleken in deze uitstekende derde Thor-film immers een goede chemie met elkaar te hebben. Zij melden zich nu als Agent H en Agent M.

Geen 100%-reboot

Zijn we Will Smith en Tommy Lee Jones dan echt kwijt als Agent J en Agent K? Het lijkt er wel op, maar deze nieuwe film is niet een 100% reboot; het wordt wel degelijk een vierde Men in Black-film. Dit nieuwe deel gaat dus niet doen alsof de andere drie films nooit hebben plaatsgevonden. Het enige personage dat wel terugkeert wordt Emma Thompson’s Agent O uit ‘Men in Black III’. Ook Liam Neeson zou volgens geruchten trouwens meedoen.

Chris is al een tijdje bezig met deze zomerblockbuster voor 2019; zo plaatste hij in juli al beelden voor een gevechtstraining die hij deed voor de film, en in augustus liet hij een filmpje zien waarin hij zijn stuntman te grazen neemt terwijl deze weerloos in de make up-stoel zit.

Deze vooralsnog titelloze vierde Men in Black-film maakt vanaf 20 juni 2019 de bioscopen onveilig.