Met de thriller Glass maakt regisseur M. Night Shyamalan gewoon in één klap één vervolg op twee hitfilms tegelijk. De personages uit zijn films Unbreakable en Split zullen samenkomen in deze film, waarvan hij vandaag de eerste poster heeft vrijgegeven.

Article continues after the ad

Bewijs

We zien drie mannenlichamen die in een kliniek lijken te zitten. De hoofden zijn echter niet zichtbaar. Maar in de weerspiegeling zien we wie deze figuren zijn: Samuel L. Jackson als Mr. Glass, James McAvoy als Kevin in zijn Beast-modus, en Bruce Willis met zijn cape als de onkwetsbare David Dunn. Een trailer komt pas eind juli, maar tot die tijd hebben fans met deze poster bewijs dat deze langverwachte film er echt aankomt.

“Holy Shit!”-moment

***EN DAN NU WEER SPOILERS!*** Door Bruce Willis ten tonele te voeren in de eindscène van Split zorgde Shyamalan in 2017 voor één van de grootste “Holy Shit!”-momenten in de bioscoop sinds de twist van zijn hitfilm The Sixth Sense uit 1999, met diezelfde Bruce Willis. De filmmaker had het er al wel vaker over om nog eens een vervolg op Unbreakable te maken, maar dat hij de verhaallijn van die film samen zou brengen met die van Split was een totale verrassing. Zelfs Unbreakable-acteur Samuel L. Jackson wist van niets! En dat terwijl er toch al een joekel van een hint in de filmposter van Split zat: diezelfde kenmerkende barst als bij Unbreakable. Maar zoals een groot Nederlands filosoof ooit zei: Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Glass komt op woensdag 23 januari 2019 uit in de bioscopen, achttien jaar na Unbreakable en twee jaar na Split.