De reboot van Sabrina: The Teenage Witch krijgt langzamerhand vorm. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) deelde een eerste behind-the-scenes-kiekje.

Article continues after the ad

The Chilling Adventures of Sabrina

De show is gebaseerd op The Chilling Adventures of Sabrina: een reeks comics geschreven door Aguirre-Sacasa en Robert Hack. Voor dit nieuwe verhaal is er flink gesleuteld aan de bekende Sabrina-formule. Zo wordt haar origin-story uitgediept en zal de serie een soort duister coming of age-verhaal worden waarin horror, occult en hekserij centraal staan.

Hoofdrollen zijn voor Kiernan Shipka en Ross Lynch als Sabrina Spellman en Harvey Kinkle, respectievelijk. Daarnaast zullen Wonder Woman-actrice Lucy Davis en Lord of the Rings-actrice Miranda Otto Hilda en Zelda Spellman voor hun rekening nemen.

Sitcom

Sabrina, the Teenage Witch was in de jaren negentig een razend populaire sitcom met Melissa Joan Hart in de hoofdrol. Wat weinig mensen weten is dat de serie gebaseerd is op het gelijknamige karakter uit de Archie-comics waar ook (jawel!) Riverdale op gebaseerd is. Aguirre-Sacasa had begin dit jaar al aangegeven meer karakters uit de stripboekenreeks te willen uitdiepen. Een crossover van de twee series is dan ook bijna zeker.