Pixar kennen we van o.a. Toy Story, WALL-E, The Incredibles én de geweldige shorts die voor de hoofdfilms vertoond worden. Binnenkort verschijnt The Incredibles 2, en er is meer bekend geworden over het voorfilmpje: Bao!

Article continues after the ad

Bao draait om een Canadees-Chinese vrouw, waarvan de kinderen de deur uit zijn. De vrouw wordt nogal depressief van het lege huis, totdat één van haar knoedels tot leven komt. De kokkin krijgt alsnog de kans om voor een kleintje te zorgen! Entertainment Weekly had de primeur en de eerste (concept)beelden.

Het thema van de short de liefde die een moeder voor haar kind voelt, zelfs als de kleine zich af en toe als een draak gedraagt. De titel is natuurlijk Chinees: het woord bao kan zowel een ‘gestoomd broodje’ betekenen, als iets dat je heel erg lief is.

Regisseuse Domee Shi, zelf van Chinese afkomst, schreef het verhaal van Bao. Ze liet zich inspireren door haar eigen moeder, die haar op een liefdevolle manier beschermde, alsof ze een kleine ‘dumpling’ was.

The Incredibles 2 draait ook om thema’s die te maken hebben met het moederschap. Helen ‘Elastigirl’ Parr (Holly Hunter) bestrijdt misdaad én werkt aan een politieke carrière, terwijl Bob ‘Mr. Fantastic’ Parr (Craig T. Nelson) thuis op de kinderen let. Volgens Pixar is de overeenkomst puur toeval.

Het aandoenlijke verhaal van Bao en zijn(?) moeder duurt zevenenhalve minuut. De Pixar-short is vanaf 27 juni te zien, als The Incredibles 2 in de bios draait!