Nederland telt ruim 3 miljoen 65 plussers en daarvan moeten er vast wel wat kunnen zingen toch? Dat lijkt John de Mol te hebben gedacht; hij komt met een seniorenversie van The Voice, en de eerste drie rijpe nachtegaaltjes zijn inmiddels bekendgemaakt!

Article continues after the ad

Senioren zijn actiever dan ooit, ook op het podium. Vijf Uur Live komt zelfs met een waslijst aan voorbeelden, met Mick Jagger, Elton John, Dolly Parton voorop en dichterbij huis Barry Hay, Henny Vrienten en George Baker.

Voor Talpa voldoende reden om een seniorenversie van The Voice te lanceren. Die zal pas ver in 2018 daadwerkelijk te zien zijn, maar de eerste drie kandidaten zijn nu vast bekendgemaakt.

Dat zijn de 75-jarige Klaas ‘ik zing in verzorgingshuizen en vrouwenclubs’ Visscher, de 78-jarige Anita ‘ik houd van Nederlandse tango’ van der Donk en de 79-jarige Loek ‘ik heb geprobeerd te stoppen’ Kesseler. Allen oude rotten in het vak en zeer bevlogen zangers!

Je kunt hier nader kennismaken met het drietal. Liever zelf de bühne op? Mits je 65+ bent kan dat ook!

The Voice-versies

John de Mol heeft goud in handen met zijn internationale kijkcijferkanon The Voice. Deze talentenjacht is al in 180 landen te zien in niet minder dan 67 verschillende versies. Ook The Voice Kids is een regelrechte hit. Deze spin-off kent bijna veertig edities in verschillende landen over de hele wereld.

Volgend jaar komt daar dus weer een variant bij. Nederland zal het eerste land zijn waar deze versie uitgerold wordt, zo verduidelijkte De Mol twee weken geleden tijdens een tv-beurs in Cannes.