De opnames van een nieuw Star Wars avontuur zijn begonnen! Disney heeft de eerste foto vanaf de set van de nieuwe Han Solo-film vrijgegeven en die ziet er veelbelovend uit.

Article continues after the ad

Broekies

Op de foto zien we onder anderen Alden Ehrenreich, die de iconische  rol van de jonge rebel Han Solo op zich neemt. Woody Harrelson speelt Solo’s mentor Garris Shrike. Ook is Game of Thrones-actrice Emilia Clarke te zien. Welke rol zij precies speelt, is nog niet bekend. Donald Glover (bekend van onder andere Community) gaat de jonge Lando Calrissian spelen. 

Chewie

Chewbacca wordt in de spin-off gespeeld door Joonas Suotamo, die de rol overneemt van Peter Mayhew. Op Twitter schreef Suotamo: "Ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans om deel te worden van de Star Wars-franchise waar ik al sinds mijn kindertijd van hou. Ik zou mijn familie, vrienden, basketbalcoaches en teamgenoten, mede-cast en crewleden, de mensen van Lucasfilm en Disney, de geweldige fans van dit spectaculaire universum en bovenal Peter Mayhew willen bedanken."

Star War spin-off

Volgens Disney volgt de film Chewie en Han’s avonturen voor de gebeurtenissen in Star Wars: A New Hope, hoe ze Lando Calrissioan leren kennen en zien we hoe Han uiteindelijk de Millennium Falcon van hem wint. Het regisseurs-duo Phil Lord en Christopher Miller lieten ook van zich horen over de nieuwe cast: 

“Zulke geïnspireerde mensen van over de hele wereld, met zulke unieke stemmen, samen zien komen om kunst te maken, is niets minder dan miraculeus. We kunnen niets grappigs bedenken om te zeggen, omdat we ons vooral emotioneel voelen en ongelofelijk gelukkig.””

De Star Wars spin-off over Han Solo, die nog geen officiële titel heeft, staat gepland voor 25 mei 2018.