Plus: Videoland komt met eigen spin-off

De eerste deelnemers aan Expeditie Robinson 2018 zijn bekendgemaakt. Zes van de zeven leden van Kamp Zuid zijn onthuld. Wie het laatste Kamp Zuid-lid wordt, zal pas op 30 augustus duidelijk worden tijdens de Expeditie Robinson-fandag.

Roelvinkie

RTL onthult de eerste deelnemers met een kleine teasertrailer. De eerste BN'er die we zien is Donny “Roelvinkie” Roelvink, die link kijkt alsof hij auditie doet voor de nieuwste Expendables-film. Donny is niet vies van reality-shows op tropische eilanden, want hij rolt min of meer rechtstreeks door van Temptation Island VIPS naar Expeditie Robinson.

Uiteenlopend gezelschap

Als de camera uitzoomt zien we vervolgens ook de hyperactieve Vlogger Nienke Plas, de Nederlands-Egyptische rapper Josylvio, Jody “Que Sí, Que No” Bernal, Hiphopartieste I Am Aisha en “BrabonegerSteven Brunswijk. Naast Roelvinkie zien we dus twee hiphopartiesten, een komiek, een vlogger en een eendagsvlieg uit de jaren negentig die alweer een tijdje met redelijk succes een comeback aan het maken is. Een uiteenlopend gezelschap dat voor sappige tv-momenten kan zorgen.

Hier vast de reactie van Nienke Plas: “Geen voedsel en normaal poepen is er niet bij”. Die heeft er zin in.

Hoezo uitmelken?

Donny’s grote broer Dave heeft ook al eens deelgenomen aan het programma dus die gaat hem vast alle ins en outs verklappen. Sterker nog, Videoland zag hierin wel voer voor een spin-off, dus vanaf 16 augustus kun je hier al de serie Dave & Donny op Expeditie zien. Hierin gaat Dave zijn kleine broertje voorbereiden op het harde leven op een onbewoond eiland. Wat nou uitmelken? De eerste trailer ziet er in elk geval uit als een mix van Dumb & Dumber en The Blair Witch Project.

Expeditie Robinson 2018 is vanaf donderdag 6 september te zien op RTL 5. De komende maand worden ook de BN'ers van Kamp Noord onthuld.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.