We moeten nog een dikke drie jaar wachten, maar wonder boven wonder is Avatar 2 een van de meest besproken films van het jaar. De marketingmachine van studio 20th Century Fox draait nu al overuren en als kadootje voor de fans hebben ze de eerste castfoto’s vrijgegeven.

Article continues after the ad

De familie Sully...

Jake en Neytiri zijn druk bezig geweest in de afgelopen acht jaar! Getuige drie kinderen. In plaats van aardse namen is er overduidelijk gezocht in de wat traditionelere Na’vi-sferen. De kids (die je hierboven kunt zien) heten Neteyam, Lo’ak en Tuktirey en worden gespeeld door Jamie Flatters (derde van links), Britain Dalton (eerste van links) en Trinity Bliss (vijfde van links).

... en de rest

Naast de Sully’s hebben we Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans Jr. en Jack Champion als Tsireya, Aonung, Rotxo en Javier 'Spider' Socorro. De eerste drie horen ook bij een clan van blauwe aliens en de laatstgenoemde is een mens-tiener die geboren is in de Pandora-kolonie Hell’s Gate.

Toekomst

Hoe de toekomst van Avatar eruit gaat zien? “Avatar 2 en 3 zullen tegelijkertijd worden opgenomen, waarna we 4 en 5 gaan filmen. Beide films (4 & 5 red.) zijn al geschreven en ontworpen, zodat we letterlijk de dag nadat Avatar 3 uitkomt kunnen beginnen”, aldus regisseur James Cameron tegenover The Hollywood Reporter.