AVROTROS heeft de eerste twee BN’ers bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen van Maestro! Acteur Waldemar Torenstra en kickbokser Remy Bojansky zijn de gelukkigen.

Article continues after the ad

Dirigeren is lastig

De twee doen mee met nog zes andere BN’ers. De BN’ers moeten zonder enige ervaring een heel orkest door een complex muziekstuk leiden. Wie denkt dat het blijft bij het zwaaien van een dirigeerstok, komt van een koude kermis thuis; dirigeren is namelijk bijzonder moeilijk. Het gaat soms dan ook goed en soms faliekant mis. Iedere aflevering valt er één kandidaat af. 

Klassiek is cool

De twee hebben allebei een gezonde dosis interesse in klassieke muziek en doen mee om te winnen. Waldemar hoort dagelijks vele klassieke stukken voorbij komen tijdens de pianolessen van zijn kinderen. Remy onderscheidt zich als kickbokser naar eigen zeggen van zijn collega’s; die komen op met opzwepende muziek, terwijl hij voor klassiek kiest.

Maestro is in de herfst

In september starten de opnames van het vierde seizoen van Maestro. Als je erbij wil zijn, dan kun je hier je kaarten kopen. De eerste aflevering van het populaire programma, gepresenteerd door Frits Sissing, wordt eind oktober uitgezonden.