Laat die tickets naar Colombia maar zitten. Als Narcos later dit jaar terugkeert naar Netflix, heeft de serie de grote oversteek naar Mexico gemaakt. Een echt vierde seizoen kunnen we het dan ook niet noemen, aangezien de serie 'gereset' wordt, een nieuw verhaal oppikt en verder gaat onder de naam Narcos: Mexico.

More content below the advertising

Bye bye Pablo

In Narcos: Mexico duiken we in de bergen cocaïne van het Guadalajarakartel in de jaren 80. Netflix heeft de eerste beelden van hoofdrolspelers Michael Pena (Ant-Man and the Wasp) en Diego Luna (Rogue One: A Star Wars Story) gedeeld. Pena speelt Miguel Ángel Félix Gallardo, de leider van het Guadalajarakartel, en Luna speelt undercoveragent Kiki Camarena. Agent Camarena verhuist naar Guadalajara om één van de grootste kartels in de geschiedenis de das om te doen. Uiteraard komt hij er na een serie tragische en gevaarlijke gebeurtenissen achter dat dit niet zomaar een klusje is. 

Terug in de tijd

Showrunner Eric Newman vertelde aan The Hollywood Reporter dat het plan om Narcos te verhuizen naar Mexico al lange tijd op de planning stond: "De basis van het Guadalajarakartel ligt in Mexico in de jaren 70 en 80 en dus gaat Narcos terug in de tijd. We kozen voor dit kartel omdat het het begin van de moderne Mexicaanse drugshandel aanduidt. Het is logisch om hier te beginnen. Het plan was altijd al om het Colombiaanse verhaal en de spelers die we hier leerden kennen uit te zwaaien en dan opnieuw te starten in Mexico." Een verhuizing naar Mexico bleek niet geheel veilig te zijn. Zo werd er eind vorig jaar een locatiescout van de serie op brute wijze om het leven gebracht.

Cast & datum

Oude bekende Jose Maria Yazpik pakt zijn rol als Carrillo Fuentes, ook wel bekend als 'the Lord of the Skies', weer op, nadat we in seizoen 3 kennis met hem maakte. Maar daarnaast komen er een hoop nieuwe gezichten voorbij. Zo zal Alejandro Edda (Fear the Walking Dead) niemand minder dan de wereldberoemde Joaquin “El Chapo” Guzman op zich nemen. Voor de lange lijst nieuwe, en bekende namen, kijk je hier!

Een datum is er nog niet, maar Narcos: Mexico verschijnt nog dit jaar op Netflix.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.