Jupiter's Legacy op Netflix

Jupiter’s Legacy combineert de spanning en actie van een superheldenserie met een forse portie drama. De comic van Mark Millar (Wanted, Kick-Ass, Logan, Kingsman) gaat over een superheldenfamilie die totáál niet functioneert.

Jupiter's Legacy: superheldendrama?

De krachtige superheld Utopian (Josh Duhamel) en zijn vrouw Grace (Leslie Bibb). Dit duo is decennialang zó druk geweest met het redden van de wereld dat ze hun kinderen eigenlijk verwaarloosd hebben. Dit leidt tot enorm veel spanningen binnen de familie, maar het mooiste moet nog komen: de kids hebben zelf óók superkrachten geërfd, en maken er een enorme puinzooi van. Mark Millar zelf omschrijft de serie als Pixars "The Incredibles, maar dan als ze een stel vervelende rotkinderen zouden krijgen; een soort Kardashians."

The Utopian en zijn supervrienden uit de jaren 30 staan in enorm hoog aanzien, wereldwijd. Terwijl de oudere helden de wereld niet meer helemaal snappen, heeft de jongere generatie enorm veel moeite om uit de schaduw van hun (groot)ouders te stappen.

Article continues after the ad

Jupiter’s Legacy is dus een superheldenserie, maar zéker geen dertien in een dozijn! Na het succes van weirde supershows als The Umbrella Academy en The Boys klinkt Jupiter’s Legacy in elk geval erg interessant!

Het eerste seizoen van Jupiter’s Legacy staat op 7 mei voor je klaar, en telt 8 afleveringen.