In Urban Myths komen overleden beroemdheden weer tot leven. De serie, waar de eerste beelden nu van online staan, doet nu al veel stof opwaaien. De reden? Michael Jackson wordt als een karikatuur afgeschilderd.

Article continues after the ad

Boos

Fans zijn op z'n zachtst gezegd niet blij. 'Ik neem aan dat dit een grap is?' En: 'Wat een ongelooflijke belediging', zo klinkt het op Twitter.

Om te kotsen

Ook de familie van Michael Jackson is woest. 'Ik vind het ongelooflijk beledigend, en ik weet zeker dat veel anderen dat ook vinden. Ik vind het eerlijk gezegd om te kotsen', zo schreef dochter Paris Jackson op Twitter. In de televisiespecial over haar vader, Elizabeth Taylor en Marlon Brando (over hun vermeende road trip) wordt Michael gespeeld door de blanke acteur Joseph Fiennes.

Respectloos

Het neefje van Michael Jackson, Taj Jackson, is het roerend met haar eens. 'Ik vind het schaamteloze gebrek aan respect', zo schreef hij. De serie gaat op 19 januari in première bij Sky Arts. Het is niet bekend of Urban Myths ook binnenkort in Nederland te zien is.