Komende lente keert de serie éindelijk terug op Netflix

Het eerste seizoen van de bizarre en bloederige komedieserie Santa Clarita Diet was een enorme hit. We kunnen dan ook niet wachten op seizoen twee, dat komende lente op Netflix te zien zal zijn. Dit weekend zijn de eerste beelden van het vervolg van de hilarische serie verschenen én is een aantal nieuwe bewoners geïntroduceerd. Wij lichten je even in.

More content below the advertising

Bekende koppen

In het nieuwe seizoen worden gastrollen vervuld door onder anderen Joel McHale (The X-Files, Community) en Maggie Lawson (Two and a Half Man, Psych).  Zij maken hun opwachting als makelaarsechtpaar Chris and Christa, de meer succesvolle en aggressieve versies van Joel en Sheila.

Gerald McRaney, die je kunt kennen van series als House of Cards en This is Us, verschijnt als Ed Thune ten tonele, een gepensioneerde kolonel door wie Joel erg geïntimideerd is. Zachary Knighton (The Hitcher) speelt in het nieuwe seizoen Paul, de kille zoon van Servische voorouders die niets of niemand schuwt om de waarheid achter de ondoden te vinden. 

Anders en ‘dodelijk’ grappig

Voor wie niet bekend is met Santa Clarita Diet (en dus écht iets in te halen heeft) leggen we nog even uit waar de Netflix Original over gaat. Santa Clarita Diet vertelt over het leven van makelaars Sheila en Joel Hammond. Alles gaat goed in hun leven, totdat Sheila op een dag de hele boel onderkotst en schijnbaar sterft. Als ze wakker wordt, heeft ze geen hartslag, maar wel een ontzettende trek in mensenvlees. Haar man Joel helpt zijn vrouw om haar honger te stillen. En de twee gaan daarin heel ver...

Lange lijst vermisten

In seizoen twee proberen de Hammonds zich aan te passen aan Sheila’s ontwikkelde, ondode staat, terwijl zij wanhopig probeert om normaal te blijven en door haar gezin niet te worden gezien als een monster. Ondanks dat de familie steeds beter is geworden in het moorden, stapelt het aantal vermiste personen in Santa Clarita zich overduidelijk op. Ondertussen zoeken de Hammonds naar de bron van het moorddadige virus zodat ze deze kunnen stoppen en zo de mensheid redden.

Bekijk de trailer van Santa Clarita Diet in bovenstaande video. De eerste beelden van het komende seizoen zetten we hieronder voor je op een rij.

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!