Het wordt een natte kerst dit jaar

Een gespierde Jason Momoa waar het water vanaf druipt: het lijkt net een parfumreclame, maar het is één van de eerste vrijgegeven foto's van de nieuwe DC-film Aquaman. Natuurlijk kennen we spierenbundel Arthur Curry nog uit Justice League, maar deze Kerst krijgt de held uit Atlantis zijn eerste film. Op naar de plaatjes.

Aquaman

AlsofJason Momoa er in bovenstaand plaatje al niet genoeg uitzag alsof hij voor een Davidoff-advertentie poseert hebben we hier ook nog de cover van tijdschrijft Entertainment Weekly. Dat ziet er mooi uit, of niet dames?

Amber Heard als Mera

Ook Amber Heard zagen we al eventjes in Justice League, maar in Aquaman krijgt zij een aanmerkelijk grotere rol. Op dit plaatje lijkt het alsof Aquaman en Mera samen meedoen aan the Amazing Race.

Nicole Kidman als koningin Atlanna

Na het succes van Cate Blanchett in Thor: Ragnarok kon die andere grote Australische actrice natuurlijk niet achterblijven, dus zien we nu Nicole Kidman in haar eerste comic book-film. Zij speelt Atlanna, de koningin van Atlantis.

Regisseur James Wan

Op deze castfoto zie je Momoa, Heard en Willem Dafoe samen met regisseur James Wan, vooral bekend van Saw en Furious 7. De filmmaker maakt zich duidelijk geen zorgen om de druk die er op de film ligt om het DC Universum weer in goede banen te leiden: “Deze waterwereld is zo anders en staat zo los van andere DC films dat het net is alsof ik mijn eigen sci-fi fantasy film aan het maken ben”, zegt hij. “Dit is een hele nieuwe onderwaterwereld die niemand ooit in een film heeft gezien”.

Black Manta

De superschurk in Aquaman heet Black Manta en wordt gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II. Je kent deze acteur misschien als discokoning Cadillac uit the tv-serie The Get Down. Regisseur Wan zegt over Black Manta: “Hij is een huurling en een piraat, die er in dit pak uitziet als een dwaze alien uit de ruimte”.

King Orm

Volgens regisseur James Wan gaat Aquaman “een klassiek broedertwistverhaal worden”, dat vertelt over de vete tussen Jason Momoa’s Aquaman en zijn halfbroer Orm. Uhm, klinkt dit niet een beetje als Thor en Loki? Orm wordt gespeeld door Patrick Wilson, die hiermee zijn tweede DC-rol doet. De acteur speelde ook al de Nightowl in Watchmen.

Waar is Dolph?

Leuke cast hoor, maar één naam ontbreekt, en wel die van Dolph Lundgren. De Scandinavische reus speelt in Aquman de rol van koning Nereus, en we waren juist zo benieuwd hoe Dolfje Zeewolfje eruit zou zien.

Alle plaatjes doorkijken dat kan bij Entertainment Weekly. Het tijdschrift belooft verder “Atlantische ruiters op witte haaien, reuze-octopussen, zeven verschillende onderwaterkoninkrijken, door spelonken zwemmende kannibalen, en zelfs zeedraken”. Dat kan een leuke Kerstfilm worden dus.

Jack Reacher
Jack Reacher

De geruchten gingen al een tijdje rond, en nu zijn deze ook bevestigd: er komt een TV-serie rond het populaire thrillerpersonage Jack Reacher. Hierin wordt de bikkelharde actieheld echter niet meer door Tom Cruise gespeeld. Dit heeft schrijver Lee Child vandaag aan de BBC laten weten.

 

Dit keer wel een boom van een vent graag

Fans van de Jack Reacher-boeken zullen nu ongetwijfeld hopen dat er dit keer wel een boomlange uit de kluiten gewassen hoofdrolspeler gekozen wordt. Reacher is in de boeken normaal een beer van een vent die zowat de twee meter aantikt. Fans waren dus niet blij toen de slechts 172 centimeter lange Cruise voor de rol gekozen werd

 

 

Nu wel Ray Stevenson?

Child verdedigde de keuze voor Tom Cruise destijds nog met het argument dat voor een speelfilm met een groot budget gewoon een acteur van naam gecast moet worden. Fans hadden naar het schijnt graag acteur Ray Stevenson in de rol gezien. Het is niet bekend of die nog wel voor de tv-serie in aanmerking komt.

 

Geen derde Reacher-film

De TV-serie rond Jack Reacher zal op een streamingdienst te zien zijn, hier is alleen nog niet bekend op welke. Met dit nieuws is het ook zo goed als zeker dat er geen derde Reacher-film met Cruise meer komt. Dat zit er echter al dik in toen de opbrengst van de tweede film Jack Reacher: Never Go Back uit 2016 het bij lange na niet haalde bij die van de eerste film.

 

The Rock in Fighting With My Family
The Rock in Fighting With My Family

We kennen Dwayne Johnson allemaal als die Grote Vriendelijke Reus die altijd goedgehumeurd is, maar in de trailer voor de Britse worstelkomedie Fighting With My Family laat The Rock een andere kant van zichzelf zien. Als twee fans die zelf willen gaan worstelen hem om advies vragen, krijgen ze de wind van voren.

Dromen van Amerikaans show-worstelen in de Britse regen

Fighting With My Family vertelt over de Britse broer en zus Zak en Raya die ervan dromen om door te breken in de wereld van het Amerikaanse show-worstelen. Dat is so wie so al niet eenvoudig, maar het is nog lastiger als je uit een regenachtig Engels plaatsje komt. Toch lijken ze een heel eind te komen met training van worstelcoach Hutch, gespeeld door Vince Vaughn. Komiek Nick Frost, die bolle uit de Edgar Wright-komedies, duikt ook op in een geinige rol als hun vader, die het niet gelooft dat 'ie Dwayne Johnson aan de telefoon heeft.

 

 

Geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant

Het is nog niet duidelijk of The Rock ook echt een substantiële rol in de film heeft, of dat 'ie maar even meedoet en zijn grootste scènes al in deze trailer zitten. Hij heeft de film in elk geval mede-geproduceerd. Deze worstelkomedie is grappig genoeg geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant, met zijn iele voorkomen zelf bepaald geen worstelaar. Merchant kennen we natuurlijk als de man met wie Ricky Gervais al die geweldige tv-series heeft bedacht; The Office, Extras, Life's too Short en natuurlijk An Idiot Abroad.

 

Hoe maf het uitgangspunt van deze komedie ook klinkt, toch is de film gebaseerd op het leven van de Briste Saraya-Jade Bevis, die onder de naam Paige daadwerkelijk in de Amerikaanse WWE heeft geworsteld.

Op dit moment heeft Fighting With My Family nog geen Nederlandse releasedatum. In diverse andere landen komt de film al in februari en maart uit, dus wellicht is de komedie rond die tijd ook hier in de bioscopen te zien.