Het wordt een natte kerst dit jaar

Een gespierde Jason Momoa waar het water vanaf druipt: het lijkt net een parfumreclame, maar het is één van de eerste vrijgegeven foto's van de nieuwe DC-film Aquaman. Natuurlijk kennen we spierenbundel Arthur Curry nog uit Justice League, maar deze Kerst krijgt de held uit Atlantis zijn eerste film. Op naar de plaatjes.

More content below the advertising

Aquaman

AlsofJason Momoa er in bovenstaand plaatje al niet genoeg uitzag alsof hij voor een Davidoff-advertentie poseert hebben we hier ook nog de cover van tijdschrijft Entertainment Weekly. Dat ziet er mooi uit, of niet dames?

Amber Heard als Mera

Ook Amber Heard zagen we al eventjes in Justice League, maar in Aquaman krijgt zij een aanmerkelijk grotere rol. Op dit plaatje lijkt het alsof Aquaman en Mera samen meedoen aan the Amazing Race.

Nicole Kidman als koningin Atlanna

Na het succes van Cate Blanchett in Thor: Ragnarok kon die andere grote Australische actrice natuurlijk niet achterblijven, dus zien we nu Nicole Kidman in haar eerste comic book-film. Zij speelt Atlanna, de koningin van Atlantis.

Regisseur James Wan

Op deze castfoto zie je Momoa, Heard en Willem Dafoe samen met regisseur James Wan, vooral bekend van Saw en Furious 7. De filmmaker maakt zich duidelijk geen zorgen om de druk die er op de film ligt om het DC Universum weer in goede banen te leiden: “Deze waterwereld is zo anders en staat zo los van andere DC films dat het net is alsof ik mijn eigen sci-fi fantasy film aan het maken ben”, zegt hij. “Dit is een hele nieuwe onderwaterwereld die niemand ooit in een film heeft gezien”.

Black Manta

De superschurk in Aquaman heet Black Manta en wordt gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II. Je kent deze acteur misschien als discokoning Cadillac uit the tv-serie The Get Down. Regisseur Wan zegt over Black Manta: “Hij is een huurling en een piraat, die er in dit pak uitziet als een dwaze alien uit de ruimte”.

King Orm

Volgens regisseur James Wan gaat Aquaman “een klassiek broedertwistverhaal worden”, dat vertelt over de vete tussen Jason Momoa’s Aquaman en zijn halfbroer Orm. Uhm, klinkt dit niet een beetje als Thor en Loki? Orm wordt gespeeld door Patrick Wilson, die hiermee zijn tweede DC-rol doet. De acteur speelde ook al de Nightowl in Watchmen.

Waar is Dolph?

Leuke cast hoor, maar één naam ontbreekt, en wel die van Dolph Lundgren. De Scandinavische reus speelt in Aquman de rol van koning Nereus, en we waren juist zo benieuwd hoe Dolfje Zeewolfje eruit zou zien.

Alle plaatjes doorkijken dat kan bij Entertainment Weekly. Het tijdschrift belooft verder “Atlantische ruiters op witte haaien, reuze-octopussen, zeven verschillende onderwaterkoninkrijken, door spelonken zwemmende kannibalen, en zelfs zeedraken”. Dat kan een leuke Kerstfilm worden dus.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.