Morgen gaat Expeditie Robinson 2016 van start! 16 BN’ers worden gedropt op een onbewoond eiland ergens in de Filipijnen en strijden om de titel Robinson 2016. AD denkt al vier afvallers te weten.

Article continues after the ad

Spoiler alert: dit artikel bevat mogelijke spoilers voor het verloop van Expeditie Robinson 2016!

Voorspellende blik

Jaap van Zessen, sociale media-analist bij het AD, heeft gekeken naar de afwezigheid van de kandidaten op Facebook, Instagram, Twitteren Snapchat. En hij weet waar naar hij moet zoeken: “Van Zessen spoorde de afgelopen drie jaar de afvallers van Expeditie Robinson en Wie is de Mol? succesvol op,” schrijft AD.

Van half juni tot half juli waren alle BN’ers een stuk minder actief op sociale media. Volgens Jaap wijst dit erop dat in deze maand de opnames van Expeditie Robinson plaatsvonden.

Roelvinkje en Anna

Roelvinkje Dave gaat er vrij vroeg uit volgens Jaap. Hij heeft een steek laten vallen wanneer hij verscheen op Snapchat nog voordat de andere kandidaten terug waren. Ook verscheen hij met een nieuw kapsel op Instagram. Anna Nooshin reageerde op Dave’s nieuwe hairdo, wat erop zou wijzen dat ook zij de race vervroegd heeft moeten verlaten.

JayJay Boske en Kraantje Pappie

Presentator en rugbyspeler JayJay Boske en Kraantje Pappie bleven opvallend veel Twitteren. Normaal gesproken doen ze dit met hun iPhone, maar tijdens de opnames deed dit iemand anders voor ze via een ander toestel. “Halverwege de opnameperiode kwamen ze allebei terug met de iPhone, wat een hele sterke aanleiding is dat ze er dus ook uitvliegen,” zegt Jaap.

Expeditie Robinson 2016

Of Jaap van Zessen gelijk heeft zie je vanaf aanstaande donderdag. Om 20:30 op RTL 5 start het zeventiende seizoen van Expeditie Robinson!