The Circle, eerste aflevering

Hoewel RTL fans van reality-tv voorlopig in de kou laat staan, vult Netflix deze leegte precies op het juiste moment op. Op 1 januari verschijnen namelijk de eerste vier afleveringen van een nieuw sociaal (en lichtelijk bizar) experiment. 

Article continues after the ad

In de nieuwe realityreeks The Circle draait het allemaal om status en strategie. De kandidaten, die elkaar alleen maar zien via digitale schermen, moeten faken, bonden en flirten op weg naar 10.000 euro. Dit kunnen ze doen door zichzelf te zijn, een deel van zichzelf bloot te geven of een andere kandidaten te catfishen. Iedere aflevering wordt er een kandidaat 'geblockt' op het platform.

Catfish

De show, die in Engeland al is uitgezonden, wordt nu al vergeleken met realityprogramma's als Love Island en Catfish. Of het ook het succes behaalt van deze programma's, moet gaan blijken. We hopen natuurlijk dat het net zo spraakmakend is als deze realityshows. Benieuwd? De eerste aflevering staat al op YouTube. Op 1 januari verschijnen de eerste vier afleveringen van The Circle op Netflix.