Amazon heeft goede zaken gedaan dankzij The Grand Tour. De gloednieuwe autoshow leverde de streamingdienst een record aan streams op.

Article continues after the ad

Akkefietjes

The Grand Tour is het programma van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond, voormalig Top Gear-helden. Vanwege meerdere akkefietjes - waaronder een situatie waarin Clarkson slaags raakte met een producer - bij de BBC, moest Clarkson het nest verlaten. Maatjes Hammond en May twijfelden niet en ging met hem mee.

The Grand Tour

Natuurlijk was het voor het drietal niet heel moeilijk om een producent te vinden voor een nieuw idee. In The Grand Tour reizen Clarkson, Hammond en May de hele wereld af en testen ze als vanouds de mooiste en snelste auto’s, praten ze met experts en het publiek. Hun studio bestaat uit een enorme tent, die ze telkens ergens anders opzetten.

Record

De eerste aflevering is inmiddels te zien op Amazon en deze werd vaker gestreamd dan de afleveringen van de serie Man In The High Castle, dat hiervoor op nummer 1 stond. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar het publiek liep volgens Amazon in de miljoenen in meerdere landen waar de show al te zien is. Naar alle waarschijnlijkheid komt The Grand Tour in december ook naar Nederland.