Vanaf zaterdag is Michiel Huisman te zien in Harley and the Davidsons op Discovery Channel, maar je kunt de eerste aflevering nu al exclusief streamen. Aan Veronica Magazine vertelt hij dat de serie een droom is die uitkomt.

Article continues after the ad

Klassiek Amerikaans

”Vooral omdat het weer zo’n jump is vanaf Amstelveen, waar ik vandaan kom. Ik speel nu een classic American, die een van de sterkste Amerikaanse merken heeft opgericht”, vertelt Huisman. Dat hij een Hollander is in plaats van een Amerikaan valt steeds minder te merken: zijn accent begint steeds natuurlijker te klinken.

Game Of Thrones

Op Harley and the Davidsons is Huisman duidelijk trots: ”Het is een ongelooflijke kans om iets bijzonders neer te zetten en heel veel mensen te bereiken.” De miniserie is Michiels grootste project sinds Game of Thrones, waarin hij de rol van Daario Naharis speelt. ”Daardoor zijn veel deuren opengegaan die andere gesloten waren gebleven” aldus Huisman die er ”uiteraard van droomt om tussen dat handjevol acteurs te komen dat in grote speelfilms de hoofdrollen speelt.”

Bescheiden

Dat hij daarvoor nog meer naam moet maken in Hollywood, begrijpt hij ook. Hij ziet zichzelf in de toekomst in een mix van 'blockbusters en art house'. ”Misschien is mijn ambitie straks wel groter dan de angst om mijn privacy te verliezen.” Naast zijn schoenen lopen zal volgens Huisman niet zo gauw gebeuren. Is het niet vanwege zijn familie en vrienden, dan wel om zijn bescheidenheid. ”Als je me over dertig jaar nog eens interviewt, zeg ik vast dat ik het nog lang niet heb gemaakt.”