Wie dacht dat de BN'ers die meedoen aan De IJzersterkste in de eerste aflevering nog wel even achterover konden leunen, heeft het mis. De schaatsstrijd barst namelijk al meteen los vanavond op NPO 1!

Article continues after the ad
Tijd voor het echte werk.

Enzo Knol, Renze Klamer, Kees Boot, Jan Smit en Mark Huizinga starten een nieuw avontuur. De schaatsen worden ondergebonden voor de eerste echte race. Wie gaat er winnen? 💪🏼 Vanavond zie je de eerste aflevering van De ijzersterkste om 20.25 uur op NPO 1 http://bit.ly/Deijzersterkste_1500meter

Geplaatst door AVROTROS op Vrijdag 29 november 2019


"In de eerste wedstrijd schaatsen alle deelnemers een 1500 meter, de koningsafstand van het schaatsen", zo beschrijft omroep AVROTROS. Daarna zullen de teams worden samengesteld door coaches Marianne Timmer en Rintje Ritsma, die wel blij is dat er géén soapies meedoen aan De IJzersterkste


BN'ers in de IJzersterkste

"Als de teams duidelijk zijn, schaatsen de deelnemers nog één spannende ronde, één tegen één." Wie die deelnemers zijn, vraag je? Bij de heren gaat het om Enzo Knol, Jan Smit, Kees Boot, Mark Huizinga, Renze Klamer en Wouter van der Goes. De vrouwen die de schaatsen onder binden zijn: Fidan Ekiz, Kim Lammers, Nynke de Jong, Ortal Vriend, Renée Fokker en Welmoed Sijtsma. 

 

Wat is De IJzersterkste?

In De IJzersterkste nemen deze 12 BN'ers het zes weken lang tegen elkaar op. Ze moeten keihard afzien op het ijs. Naast de koningsafstand, schaatsen ze bijvoorbeeld ook een ploegenachtervolging. Topschaatsers als Sjinkie Knegt, Antoinette de Jong, Esmée Visser, Dai Dai Ntab en Kai Verbij en trainers van de KNSB delen hun kennis met de deelnemers. Toine van Peperstraten presenteert en schaatsheld Jochem Uytdehaage gaat als razende reporter aan de slag. 
 

Vanavond zie je de eerste aflevering van De IJzersterkste om 20.25 uur op NPO 1.