Juich niet te vroeg, liefhebbers van Gilmore Girls. Die tweede reeks afleveringen op Netflix staat op losse schroeven. De aanstichters: Lauren Graham en Alexis Bledel zelf.

Gilmore Girls

De komst van Gilmore Girls: A Year In The Life naar Netflix was een cadeautje voor alle dames (en in mindere mate tevens heren) die verslaafd waren aan de originele serie. Of de revival inhoudelijk sterk was of niet, daar zijn de meningen over verdeeld, maar er lijken nog steeds genoeg kijkers met het credo ‘meer, meer, meer’. En dan komen ook bij de makers de dollartekens in de ogen.

Ted Sarandos

Is er bij kijkers genoeg animo voor meer afleveringen, dan is dat bij de producenten meestal ook zo. Netflix’ directeur content Ted Sarandos sprak vorig jaar de hoop al uit voor een nieuw seizoen. “We vonden het succes van de show geweldig en fans vonden het goed uitgevoerd: het pakte uit zoals ze hadden verwacht.” Hij voegde hieraan toe dat de bedenkers net zo enthousiast waren en dat er gepraat werd over nog meer afleveringen.

Niet zeker

Natuurlijk werd er ook op internet op los gespeculeerd over een revival 2.0. Maar, zo vertelden Lauren Graham en Alexis Bledel, gisteren op een evenement van Deadline, ze zijn niet benaderd. “Ik weet niet of we nog meer met het verhaal moeten doen. Ik wil niet het gevoel hebben dat we te lang doorgaan”, aldus Graham. Bledel is iets optimistischer en zegt dat het allemaal aankomt om het verhaal wat ze gaan vertellen. De ‘Girls’ zijn het er duidelijk over eens dat het script wel heel goed moet zijn, om er nog een paar afleveringen aan vast te plakken. 

A Year In The Life

Tegelijkertijd vragen wij ons af: kunnen de hoofdrolspeelsters zelf leven met de enorme cliffhanger waarmee de revival afsloot? A Year In The Life verscheen vorig jaar op Netflix. In vier afleveringen volgden we de levens van Lorelai en Rory jaren nadat we ze voor het laatst zagen in de succesvolle serie. Zowel de revival als de zeven seizoenen van het origineel zijn te vinden op Netflix.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.