Bibian Mentel, Edwin Spee

De ongeneselijk zieke Bibian Mentel liet zondag bij Humberto weten dat ze blij is dat ze niet zomaar uit het leven is gerukt. Nu kan ze tenminste nog alles zeggen tegen de mensen die haar zo dierbaar zijn. Maar andersom geldt dat net zo. Haar man Edwin heeft namelijk een prachtige brief geschreven in de Margriet om zijn vrouw te eren.

Article continues after the ad

"Lieve schat, ik zal het nooit vergeten, 30 september 2005, jouw verjaardag in Café De Veilige Haven", begint hij zijn openhartige brief aan zijn vrouw. "We kenden elkaar al een aantal jaren, hadden altijd leuke gesprekken, maar die avond gebeurde er iets bijzonders. (..) In gesprek met een gezamenlijke vriend dronk ik een biertje en zag hoe jij de aandacht opeiste zoals alleen jij dat kunt. Niet door te schreeuwen en te blaten, maar door je warmte, je bescheidenheid en je prachtige lach." 

Het begin van heel wat moois

Die avond sprong er een vonk over tussen de twee die niet meer is weggegaan. "Jij keek mijn kant op en onze blikken troffen elkaar in de ruimte. Ik zag je verbaasde blik dat ik er was, maar zag ook je lach en voelde dat onze blikken veel langer bleven hangen dan bij een casual blik", schrijft hij vol liefde. "Het gezegde luidt: liefde maakt blind, maar liefde maakt juist dat je meer ziet en die avond zag ik zo veel meer. (...). We hebben heel kort even gesproken, een casual kus met een knuffel en ik vertrok, maar ik wist die avond al dat we elkaar snel weer zouden zien." En daar kreeg hij absoluut gelijk in!

Heftige tijden 

Die ontmoeting was namelijk het begin van een heel mooie, maar ook een heftige tijd. Mede doordat steeds de kanker zijn comeback maakte. "Kanker heeft altijd een grote rol gespeeld in onze relatie, maar kanker heeft mij nooit één seconde doen twijfelen aan mijn liefde voor jou", wil Edwin duidelijk maken. "Ik ben gevallen voor je prachtige lach en stralende ogen, verliefd geworden op het ietwat verlegen meisje dat niet beseft hoe superstoer ze is en gaan houden van de warme vrouw die altijd klaarstaat voor iedereen." 

De laatste momenten

Inmiddels is het noodlot verder dan ooit toegeslagen en kan Edwin niets anders dan genieten van de tijd die hen nog samen rest. "We hebben elkaar beloofd niet bang te zijn voor wat er gaat komen, maar te genieten van elke dag die we hebben. Misschien een mooie boodschap voor iedereen: life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away", sluit hij af met zowel een lach als een traan. Lees hier Edwins hele brief.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: