Ed Sheeran gaat in het komende seizoen van fantasyserie Game of Thrones een lied zingen. Dat laat de zanger weten in het Britse radioprogramma The Hits Radio.

Article continues after the ad

Fanservice

De zanger heeft een scène met Maisie Williams, die Ayra Stark speelt. “Ik doe een scène met Maisie. Ik zing een liedje en dan zegt zij: ‘Oh dat is een mooi liedje.' En dan is er nog wat tekst,” aldus Ed. Het is niet verassend dat hij juist met Maisie een scène doet. De actrice is groot fan van de zanger en de producers van Game of Thrones hadden hem daarom gevraagd mee te spelen. 

Maar gaat-ie ook dood?

De gastrol is vrij klein. Ed vertelde eerder dat hij maar een paar minuten te zien zal zijn. De zanger bevestigde ook dat hij niet dood zal gaan in de serie, doelende op de vrije korte levensverwachting van het gemiddelde Game of Thrones-karakter.

Muzikanten in Game of Thrones

Ed Sheeran is trouwens niet de eerste muzikant die een rolletje scoort in Game of Thrones. Gary Lightbody van Snow Patrol, Will Champion van Coldplay, de IJslandse band Sigur Rós en metalband Mastodon gingen hem voor. Kijk hieronder het optreden van Will tijdens de beruchte Red Wedding-scène (Spoiler Alert!).