De Britse popsensatie Ed Sheeran kan weer een nieuwe acteerrol aan zijn cv toevoegen: na een cameo'tje in Game of Thrones mag hij nu zichzelf spelen in de nieuwe van Danny Boyle. Je weet wel: die regisseur die de nieuwe James Bond-film moest verlaten. Het verhaal klinkt even raar als aantrekkelijk.

Article continues after the ad

Stel je voor dat je opeens wakker wordt en de enige ter wereld bent die The Beatles kent. Dat wtf-moment overkomt het personage van Himesh Patel (Eastenders), de hoofdpersoon in Danny Boyles nieuwste film - die overigens al klaar is met filmen (!). "Ik neem 'em dan mee op tour en dan wordt hij bekender dan ik", zo vertelt Ed Sheeran aan Sky News. 

Spider-Ed

Ed, die eerder ook al opdook als zichzelf in Bridget Jones's Baby, ziet dit als zijn eerste echte filmrol. Zijn cameo in Game of Thrones, waarvan het nieuwe seizoen nog later komt, tellen wij dan ook niet mee (en Hodor is het met ons eens). "Er kon niet veel fout gaan, ik speelde tenslotte mezelf. Maar denk nu niet dat ik een Avenger ga spelen ofzo. Ik zie mezelf niet als acteur." 

Exit Danny Boyle

Trainspotting-regisseur Danny Boyle had na het opnemen van deze film dus genoeg tijd voor de 25e Bond-film, zou je denken. Echter: Hollywood-stokpaardje "creative differences" kwam voorbij en voordat we het wisten werd hij uit de regisseursstoel gebonjourd. Vooralsnog speelt Daniel Craig 007 maar wij zetten eerder al een aantal verschrikkelijke, maar hilarische nieuwe Bonds voor je op een rij.