Chris Evans als Captain America in Avengers: Endgame

Het is misschien niet de eerste vraag die je had na Avengers: Endgame, maar nu is dan toch eindelijk bekend hoe oud die bejaarde Captain America (Chris Evans) is aan het einde van de film.

Article continues after the ad

Het officiële Avengers: Endgame-script circuleert nu al enige tijd op het internet. En hierin staat zwart op wit hoe bejaard 'Old Man Cap' werkelijk is. Wat blijkt? De Steve Rogers die we hier zien is... 112 jaar oud!

 

Stokoude Captain America

Uiteraard moeten we ook rekening houden met het feit dat Steve enige tijd vastzat in een blok ijs en dat hij toch al minder snel veroudert door het super soldier-serum. Cinemablend heeft het allemaal nagerekend en het klopt. De 'opa van Star-Lord' ziet er nog best kwiek uit voor zo'n leeftijd! 

 

Het einde van Captain America

Dat die leeftijd ook klopt met de gebeurtenissen uit het verhaal en de vorige MCU-films is eigenlijk een wonder. Hoezo? Nou, de schrijvers en regisseurs van Endgame waren het bijvoorbeeld niet eens over Caps einde. De broertjes Russo blijven volhouden dat er altijd maar één echte Captain America leefde terwijl de schrijvers óók bij hun ingewikkelde standpunt blijven. Die beweren juist dat er altijd twee versies van de held rondliepen in het MCU. Verwarrend hè? Gelukkig is iedereen het wél eens over die leeftijd. Een hele opluchting...