Oh, oh, de kerstdagen. Op de bank bij je ouders, en dan toch die oude beeldbak weer eens aan. Met maar één afstandsbediening, verdorie, waar zit de zoek-functie? Nou, stel dat je de komende dagen opgesloten zit met analoge tv, maak dan je borst maar nat want dit is er te zien (en vast ook wat leuke dingen, maar dit is de sh*t-list)

Article continues after the ad

André Rieu's mooiste filmmelodieën, een avond vol romantiek

Weet je wie er in 2018 het meeste verdiende aan zijn shows? Nee, niet André Rieu… Ed Sheeran! Maar op nummer 2 stond vioolspeler en showboot André Rieu mooi wel. En oh, wat wordt jouw Kerst bijzonder met deze langharige Limburger en zijn grote orkest. Uuuren luisterplezier. Nou, anderhalf uur om precies te zijn, maar het voelt langer! Wat hij gaat spelen? Filmklassiekers. Titanic-deuntjes van toen de boot zonk enzo. Dus terwijl jij denkt ‘hoe lang kan dit nog doorgaan?’ speelt hij ‘my heart will go on’ van Titanic. 

24 december, 20:35 op NPO 1

Kersttoespraak koning Willem-Alexander 

Oké, geen avondje maar wel een verplichting bij menig gezin: de Kersttoespraak van Uwe Hogelijke Hoogheid. Als je liever niet naar koningen en koninginnen kijkt tenzij ze Jon Snow of Cersei heten kun je het entertainmentgehalte een fractie opschroeven door niet te kijken op net 1, maar op 2. Want daar is de speech met gebarentolk, dus dan gebeurt er tenminste wat op dat scherm. En, on the bright side, het geheel duurt maar 10 minuten! Whoop-whoop!

25 december, 13:00 op NPO2

Het Kerst Muziekgala 2018

Nederlandse artiesten, een hoop muziek en grapjes en grolletjes zoals een sing-a-long karaoke, hoe kan dit niet fantastisch worden? Dit is oer-Hollands showspektakel, met een mooie boodschap (‘muziekonderwijs voor alle kinderen’, awww), een orkest op het podium (ohhhh), schattige dansende kindjes (hahaha!) en artiesten als Guus Meeuwis, Tommie Christiaan en Ilse de Lange  (aaaah!). Deze mix van elementen trekt op Tweede Kerstdag al het leven uit je, met onder andere de Grootste Schoolband van Nederland en heel veel zingende kinderen. Tegen de tijd dat de show erop zit voel je je zó kerstig, je kan wel kotsen. 

26 december, 20:28 op NPO1