Oh, je hebt zoveel pareltjes van series op Netflix. Wat dacht je van Better Call Saul, Black Mirror, BoJack Horseman, Godless, en laten we Queer Eye niet vergeten. Maar dit artikel gaat niet over de pareltjes, maar over de drek in het riool van Netflix. De bagger. De shit. En we zetten de trailers erbij zodat je meteen kan genieten. Lief he? 

More content below the advertising

Haters Back Off!

Deze "surreële en absurde" serie gaat over Miranda Sings en haar familie. Ze is een strontvervelend personage die beroemdheid zoekt op YouTube. Het is gebaseerd op het personage dat de maker en hoofdrolspeler Colleen Ballinger heeft gecreeerd op ...YouTube. Oh god, een autobiografie. Maar nu heeft ze het dus omgezet in een serie, die ze zelf ontwikkelde en waarin ze de hoofdrol speelt. Op YouTube was Miranda Sings een succes, in de serie slaat de humor als een tang op een varken en het personage werkt gewoonweg niet. Duidelijk wordt: 

  • Acteren is een vak
  • Komedie schrijven is een vak
  • Wat op YouTube werkt is niet per se geschikt voor een serie waarin we moeten meeleven met het personage in plaats van klikken en wegwezen

En doorrrr....

 

Iron Fist

Marvel, Marvel... Jullie maken veel toffe dingen, maar Iron Fist kon niet rekenen op veel enthousiasme. Het personage wekte vooral irritatie op. Een naïeve, kinderlijke dakloze die zijn bedrijf op komt eisen nadat hij als 10-jarige in een vliegtuigcrash de enige overlevende is. En in de tussentijd heeft hij Oosterse vechtkunsten geleerd trouwens. Ah, oke. De serie is doorspekt van flashbacks naar zijn kindertijd en naar gesprekken met de Meester die hem zijn vechtkunsten leerde. Ook heeft hij de 'AAARGH'-hoofdpijnen die hem kwellen in zijn sowieso al zeer gekwelde staat van zijn. De vechtscènes zijn pretty bagger, of zoals iemand op internet zegt: Finn couldn't strike a convincing pose to save his life. Au. 

 

 

Disjointed

Disjointed speelt zich af in de wereld van medische marijuana en stoners in Los Angeles. Bij Ruth’s Alternative Caring werkt cannabis-advocate, activist en vrolijkerd Ruth. Het is een logische keuze om een comedyserie te maken over de wiet-industrie. Niet bijster origineel, maar het kan. Deze comedy leunt alleen té zwaar op stoner grappen en oh wat wordt dat vervelend na een tijdje. En eigenlijk is het zonde van de actrice die hoofdpersonage Ruth speelt, Kathy Bathes, want die verdient beter. De serie is flauw. Zonde van je tijd. 

 

Real Bob

Rob Schneider, oftewel het gedrocht uit Deuce Bigelow, Male Gigolo, heeft een tv-serie. De plot is al lastig: The scripted comedy series written, produced and starring Rob Schneider is about how Schneider tries to balance his career and family while dealing with his assistant (Jamie Lissow), and a stalker. Dus het gaat over het imaginaire  leven van een oninteressante acteur met een matig gevoel voor humor. Recept voor problemen, want hoe geinteresseerd zijn we in Rob Schneider? Schneider maakte zich in de USA al niet zo populair door een spreekkanon te worden voor de anti-vaccinatie brigade. Maar goed, een geflopte serie was de ultieme doodsteek dus misschien houdt hij nu even zijn mond. Real Bob gaat dus over Bob, jawel, een lul met een jonge stoeipoes. En het lullige is dat deze vrouw, Patricia Schneider, wordt gespeeld door zijn vrouw, Patricia Schneider. Het is dus een soort ego-project en nee, daar kijken we dus met z’n allen liever niet naar.

 

 

Fuller House

Full House, de reden van het bestaan van Fuller House was een Amerikaanse komische televisieserie die van 1987 tot 1995 op onze televisieschermen speelde. Oh wat was het populair, de dolkomische serie over Danny Tanner, een alleenstaande vader (wat super origineel was in die tijd) van drie meisjes: DJ, de gruwelijk irritante Stephanie en Michelle, die weer werd gespeeld door de Olsen-twins. Dan had je nog beste vriend Joey en zwager Jesse Katsopolis die in huis woonden om mee te helpen. Logisch. Drie kinderen, 1 volwassene per kind om de tent draaiende te houden. En dan komt er nog een vriendin van Jesse bij, alsof het nog niet druk genoeg was, en zo nu en dan komt er een onuitstaanbaar buurmeisje langs: Kimmy.

Fuller House is een vervolg op Full House en alle oude castleden keerden terug, exclusief de tweeling. Die zitten in de mode en het recreatief drugsgebruik tegenwoordig. Maar ze blijken wel het wijste van het stel. Fuller House is een wannabe komisch gedrocht geworden dat probeert voort te borduren op een oude formule. Wegzappen. Nu.

 
More content below the advertising

Alison en Mona belanden van de regen in de drup! Bekijk de nieuwe trailer van Pretty Little Liars spin-off The Perfectionists.

In The Perfectionists bedenkt een vriendinnengroep een plan om wraak te nemen op de hottie Nolan Hotchkiss. Deze knappe boy heeft alle meiden wel een streek geleverd, en de dames fantaseren over de perfecte moord.

Hoewel de vriendinnen de plannen alleen maar uit frustratie maken, en Nolan niet écht willen opruimen, overkomt hem toch iets ergs… Het meidenclubje is meteen verdacht, en; zo blijkt al snel, zelf óók doelwit van de moordenaar.

More content below the advertising

 

In The Perfectionists zien we twee sterren uit Pretty Little Liars, waar The Perfectionists een spin-off van is. Sasha Pieterse keert terug als Alison DiLaurentis, terwijl Janel Parrish te zien is als Mona Vanderwaal. Zij ruilen Rosewood in voor Beacon Heights, en vallen van het ene mysterie in het andere.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

The Perfectionists is een boekenreeks van Sara Shepard, die ook verantwoordelijk is Pretty Little Liars. Hoewel de misdaadverhalen met driedubbele bodems wel op elkaar lijken, staan de verhalen van Pretty Little Liars en The Perfectionists los van elkaar. Het betrekken van twee castleden uit PLL is een slimme manier om meteen een hele fanschare naar de nieuwe serie te lokken!
 

 

De eerste aflevering van Pretty Little Liars: The Perfectionists verschijnt op 20 maart in Amerika. Waarschijnlijk volgt de serie niet veel later op Netflix, hoewel de datum nog niet bekend is.

Zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen van Alison en Mona? 

WarnerMedia, onderdeel van Warner Bros., kondigde recent aan dat het met een eigen streamingplatform komt en dat betekent dat Netflix nogal genaaid is. Waarom? Véél Netflix-shows zijn onderdeel van Warner…

More content below the advertising

…en die wil natuurlijk hits als Riverdale (waar een vierde seizoen van komt), Gossip Girl, Chilling Adventures of Sabrina, The Flash, Arrow en nog véél meer verhuizen naar hun eigen streamingplatform. Eind 2019 komt de nog naamloze dienst in Amerika uit.
 

 

En Nederland dan?

Het betekent niet dat wij opeens al deze shows verliezen. Ze zullen nog wel even op Netflix staan, maar zie het als een soort waarschuwing. Wanneer de Warner-streamingdienst óók naar Nederland komt, is het namelijk zo goed als zeker gedaan met deze series op Netlfix.

De lijst is lang

Naast de eerder genoemde series, moet je ook rekening houden met de volgende ‘slachtoffers’: Jane the Virgin, The 100, The Vampire Dirairies, Friends (!), Dynasty, Crazy Ex-Girlfriend en Gilmore Girls.
 

The C-watte?

Zoals je vast al zag, horen veel van deze shows bij de Amerikaanse zender The CW. En die had toch een dealtje met Netflix? Daardoor kunnen wij hier in Nederland ook genieten van Riverdale (al schieten we daar soms ook van in de stress) en superheldenshows als Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Die deal met The CW en Netflix ligt nu een soort van open: Warner, dat The CW bezit, wil de hitshows exclusief op het eigen platform zetten.

Vooralsnog wachten we op definitieve bevestiging, maar als er ook maar één show op deze lijst staat die je nog wil zien, adviseren we om lekker te gaan bingen.