Dwayne Johnson, The Rock

Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft een emotioneel filmpje op zijn social media kanalen geplaatst waarin hij oproept tot beter leiderschap. De actieheld noemt de naam van Donald Trump niet, maar het is duidelijk over wie hij het heeft. “Waar ben je”, vraagt Johnson zich af. “Waar is onze leider?"

Teleurgesteld

Volgens Johnson is de man die het land moet leiden in geen velden of wegen te bekennen, juist wanneer het volk hem het meest nodig heeft. Een handreiking aan mensen die het moeilijk hebben, zou volgens The Rock al voldoende zijn. Hij laat weten teleurgesteld te zijn in Trump, die trouwens wel aandacht heeft voor Joe Exotic, en bedankt de landen die wél hun steun hebben betuigt aan de anti-racisme bewegingen.

Article continues after the ad

'Onze eigen leider zijn'

Hij eindigt het filmpje van 8 minuten met een oproep aan alle Amerikanen om hun eigen leider te zijn. “Als onze leider er niet voor ons is, moeten we het zelf doen.” Veel fans van de acteur hopen echter dat hij hun leider wil worden. “Serieus, stel je kandidaat voor het presidentschap, ik weet zeker dat je met gemak zal winnen” en “Wees die leider, je hebt mijn stem” zijn enkele positieve reacties op zijn boodschap. In het verleden heeft Johnson laten weten daar wel open voor te staan.