Dwayne Johnson, Jack Reacher, Tom Cruise

Dwayne 'The Rock' Johnson mag dan inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de Amerikaanse filmwereld, maar dat was ooit wel een ander verhaal. Tijdens een live Q&A op zijn Instagram laat de acteur weten welke rol hij net misliep...

Article continues after the ad

“Was er een filmrol die ik heel graag wilde maar aan een andere acteur verloor?” stelt Dwayne zichzelf de vraag. "Ja. De rol was Jack Reacher. Tom Cruise was toen de grootste filmster te wereld en ik niet. Ik wist niet eens of ik in de running was, maar mijn omgeving gaf mij het gevoel dat ik kans maakte op die rol." En dat terwijl Tom Cruise nu als 'te oud' wordt gezien voor een actiefilm.

Geen spijt

Achteraf vindt hij het niet zo erg meer dat hij die rol uiteindelijk niet op zijn naam heeft geschreven. "Jack Reacher is zo'n bekend en geliefd personage, dat ik vast niet zoveel creatieve vrijheid had gekregen om er mee te doen wat ik wilde", zo legt hij uit. "Ik ben dankbaar dat ik ernaast heb gegrepen."

Auditie

De auditie voor deze film heeft hem uiteindelijk geen windeieren gelegd. Universal mocht hem dan niet casten voor de hoofdrol, maar het leverde hem wel een bijrol op in Fast Five én dat bleek later de start van zijn carrière. Zonder die rol (en dus auditie) hadden we hem nooit horen praten over Hobbs & Shaw 2 of al die andere films en series waar Dwayne in te zien was.