Dwayne Johnson en Vind Diesel

De ruzie tussen Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Vin Diesel is één van de grootste mysteries van de afgelopen jaren. Diesel en Johnson kregen dikke ruzie achter de schermen van The Fast and the Furious. Johnson keerde nog terug voor The Fate of the Furious op voorwaarde dat hij niet samen met Diesel hoefde te werken.

In Vanity Fair zegt Dwayne Johnson dat hij een beetje spijt heeft van de ruzie… Niet dat hij hem gevoerd heeft, maar dat hij hem openbaar heeft gemaakt. Op Instagram haalde de acteur flink uit naar F&F-collega’s en dat veroorzaakte nogal wat ophef.

 

Article continues after the ad

 

“Dat was niet mijn beste dag… Ik had dat eigenlijk niet moeten delen. Ik wil m’n fans daar eigenlijk niet mee lastigvallen. Ik meende die harde woorden wel, trouwens, maar ik had ze niet openbaar moeten maken.”

 

Dwayne Johnson is Fast en (vooral) Furious!

Diesel probeerde de ruzie in latere interviews nog te verklaren door te zeggen dat hij Johnson bleef pushen om hem beter te laten acteren. Hij vergeleek zichzelf met de beroemde filmmaker Fellini die het maximale uit zijn acteurs wilde halen. Johnson las dat interview ook en denkt er het zijne van. “Ik moest lachen. Ik denk dat Fellini óók ergens aan het lachen is.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Na de ruzie ontmoetten Diesel en Johnson elkaar nog één keer, en toen werd eigenlijk besloten dat de twee niet meer zullen samenwerken. Johnson zal nog wel in een mogelijke spin-off van The Fast and the Furious verschijnen, maar niet meer met Diesel in één film zitten. Johnson kan het in het interview trouwens niet laten om een béétje na te trappen. “De ruzie veroorzaakte veel ophef, maar bijna iedereen uit de crew heeft me later bedankt, of me een briefje gestuurd.”

We zien Dwayne Johnson trouwens op 12 november: dan gaat zijn Netflix-avontuur Red Notice in première. Hier lees je meer over deze misdaadcomedy met Ryan Reynolds en Gal Gadot.