Dwayne Johnson bij het TCL Chinese Theatre in Hollywood

Een serie maken over je jonge jaren en dan óók nog zelf een rol spelen klinkt misschien een beetje pretentieus, maar als je Dwayne 'The Rock' Johnson bent kom je daar natúúrlijk gewoon mee weg. De actieheld en worstellegende is begonnen met de opnames van Young Rock.

Article continues after the ad

Young Rock is een comedyserie voor NBC en draait om de jonge jaren van Dwayne, geproduceerd door de echte Dwayne. Er zijn al drie acteurs gecast om jonge versies van The Rock te spelen. De jongste speelt een tienjarig Rock'je, een andere acteur transformeert in een 15-jarige Dwayne en de derde focust op zijn studentenjaren.

 

'Forrest Gump-achtig leven'

"Het is gebaseerd op wat ik mijn Forrest Gump-achtige leven ben gaan noemen", zegt Dwayne over de serie in een filmpje van Universal. Als we het zo een beetje aanhoren, heeft hij een wilde jeugd gehad. "Van mijn gezinsleven tot aan de waanzinnige, onvoorspelbare wereld van het worstelen en mijn tijd in het footballteam van de universiteit van Miami. Alle ups en down, alle gekke verhalen die ik door de jaren heen heb verzameld." Gekke verhalen? Laat maar komen!


Young Rock

Het is trouwens nog niet bekend wie Dwayne dan gaat spelen in de serie, al moet hij haast wel zichzelf spelen! Young Rock moet ergens in 2021 uitkomen en is dus bedoeld voor NBC. We weten nu nog niets over een Nederlandse release, al zal die er ongetwijfeld komen. Ondertussen blijft Dwayne hartstikke druk. Hij werkt aan een nieuwe Scorpion King-film en speelt de nieuwe DC-antiheld Black Adam.